Vi söker en specialist i barnpsykiatri till BUP Könsinkongruens och könsdysfori (KID). Enheten ingår i BUP FoU Centrum som fungerar som sammanhållande resurs för forskning, utveckling och även utbildning inom sektion FoUU; baserat på klinisk verksamhet med bedömningar och behandling av barnpsykiatriska patienter. 

Inom BUP FoU Centrum arbetar klinisk personal och forskare nära tillsammans i olika projekt som kan vara finansierade av såväl forskningsmedel som medel för vård och vårdutveckling. Det betyder att personalen är både rörlig, flexibel och kan ingå i flera olika konstellationer samtidigt.

KID tar emot barn och ungdomar på remiss från andra barnpsykiatriska verksamheter (från hela Sverige) efter basutredning. Vi bedömer och utreder könsinkongruens och könsdysfori samt ger insatser till barn och ungdomar när det finns behov av detta.

Från 1 januari 2024 är BUP KID, tillsammans med ANOVA, en del av Nationell Högspecialiserad Vård, NHV för transvård.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en barn- och ungdomspsykiater som vill arbeta och delta i utvecklingsarbetet med den barnpsykiatriska vården för ungdomar med könsinkongruens. I tjänsten ingår att genomföra komplexa barnpsykiatriska bedömningar/utredningar i multidisciplinärt team med fokus på differentialdiagnostik samt behandling av barnpsykiatrisk samsjuklighet.

Arbetet kommer att vara kliniskt, men även inom ramen för forskningsstudier. Dessutom kommer det ingå att delta i metodutveckling, konsultativ verksamhet samt forskning/kvalitetssäkring. I uppdraget ingår dessutom samverkan med andra mottagningar inom barn- och ungdomspsykiatri; habilitering, somatisk barnsjukvård och övriga vårdgrannar.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara specialistläkare i barnpsykiatri och ha erfarenhet av barnpsykiatrisk utredning, diagnostik och behandling. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektarbete, forskning eller annat utvecklingsarbete.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du vara självgående, flexibel och ha en god samarbetsförmåga.  Du är trygg och stabil. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

BUP Stockholm skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri öppensjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, förmånlig avsättning till tjänstepension samt försäkringar. Vi erbjuder också flexibla arbetstider dagtid på vardagar samt friskvårdsersättning.


Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss

BUP KID är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi inom BUP cirka 1000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1459
Kontakt
  • Maria Silverberg, medicinskt ledningsansvarig , 0739-661069
Facklig företrädare
  • Victor Nabseth, Läkarföreningen, victor.nabseth@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-19

Tillbaka till lediga jobb