Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, Närsjukvård, Allmänmedicin

Vill du tillsammans med oss nå vårt gemensamma uppdrag att utveckla vården i Region Stockholm? Tycker du som vi, att det är viktigt att det du gör på dagarna bidrar till något positivt? Då kan vi och hälso- och sjukvårdsförvaltningen vara rätt för dig! 

Om oss

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Stockholm ansvarar för att länets invånare erbjuds en god hälso- och sjukvård. 

Enheten för Allmänmedicin tillhör Närsjukvårdsavdelningen. Enhetens uppdrag är huvudsakligen att bidra till vårdens utveckling samt handläggning i samband med upphandlingar och uppföljning av vårdavtal inom primärvården i Region Stockholm. Enhetens avtalsområden utgörs huvudsakligen av vårdcentraler, hemsjukvård, närakuter och läkarinsatser i särskilda boenden för äldre (SÄBO).  Vårt viktigaste uppdrag är att utreda och föreslå lämpliga avtalsmässiga lösningar inom ovanstående avtalsområden, teckna avtal med vårdgivare samt följa upp den levererade vården vad gäller t.ex. omfattning, ersättning och kvalitet. En viktig uppgift för enheten är också att bistå den politiska organisationen med kunskap och fakta som underlag till politiska
beslut.

På enheten arbetar i dagsläget 20 personer varav 13 är avtalsansvariga. Vi söker nu en avtalsansvarig kollega till enheten.

Om tjänsten

Utgångspunkten är att du i denna tjänst, utöver avtalsansvaret för vissa vårdgivare, har en särskild inriktning på samverkansfrågor mellan vårdgivare, samt mellan regionen och länets kommuner. Som avtalsansvarig har du ett brett uppdrag där dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

 • Ansvara för avtal med vårdcentraler samt följa upp resultat och föra dialog med vårdgivarna om verksamheten och dess utveckling.
 • Genomföra utredningar kopplade till enhetens uppdrag.
 • Handlägga ärenden och ta fram beslutsunderlag till den politiska organisationen samt bidra i genomförandet av politiskt fattade beslut.
 • Genom kunskapsinhämtning utveckla och styra enhetens vårdområden utifrån den strategiska inriktning som har tagits fram för hälso- och sjukvården i regionen.
 • Samarbeta med andra enheter och avdelningar inom förvaltningen, myndigheter,
  kommuner, övriga regioner, patient- och brukarorganisationer och andra samarbetspartners.

Vem är du?

Som person är du analytisk, mål- och lösningsfokuserad, drivande, nätverksbyggande, stresstålig och flexibel då stora strukturförändringar sker inom avtalsområdet. Du kan genomföra kvalificerade utredningar och du kan arbeta självständigt och tillsammans med andra för att komma fram till lösningar och förslag. Du vill lära dig nya saker hela tiden och trivs med att få uppgifter där du inte kan svaren. Du tar eget ansvar för ditt arbete, gör det som krävs och söker den information som behövs för ett bra slutresultat. Du har lätt för att omprioritera dina arbetsuppgifter och gillar att ha många bollar i luften samtidig.

En stor del av arbetet sker i arbetsgrupper, så en god samarbetsförmåga är därför avgörande för att du ska lyckas i rollen. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och du har lätt för att förmedla information, det är viktigt att du har god förmåga att skapa bra relationer med vårdgivare och andra samarbetspartners utanför enheten.

Du förväntas ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift då enheten till stor del
kommunicerar skriftligt samt förser den politiska organisationen med underlag inför beslut. Du känner dig bekväm med att tala inför en grupp och med att du kommer behöva föra dialog med flera nivåer hos vårdgivare och andra samverkanspartners.   

Du ska känna dig bekväm med att lära dig nya it-system för att kunna handlägga ärenden och hämta olika uppgifter samt kunna analysera data. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk examen och flera års arbetslivserfarenhet relevant för denna tjänst, såsom exempelvis förvaltnings-, avtals-, och uppföljningsarbete samt utvecklingsarbete, gärna inom hälso- och sjukvård. Du har genomfört utredningsarbete inom relevanta områden. Kunskap och erfarenhet av kvalitetsutveckling är meriterande, liksom erfarenhet av att verkar i roller där samverkan med andra aktörer är avgörande för verksamhetens framgång. 

Det är en fördel om du har kunskap om hälso- och sjukvårdssystemet och gärna inom enhetens verksamhetsområden. Har du dessutom erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation ser vi även det som en fördel. Självklart har du ett intresse för vår verksamhet och för innehållet i tjänsten. 

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.

Vi sitter på Lindhagensgatan 98. Hit tar du dig med både buss och tunnelbana.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt, intervjuer sker löpande. För en komplett ansökan bifoga personligt brev och CV. 

Övrigt

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Tester kommer att ingå som ett andra steg i rekryteringsprocessen och  används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1289
Kontakt
 • Rekryterande chef, Bodil Klintberg, bodil.klintberg@regionstockholm.se
Facklig företrädare
 • Linnea Pettersson, SACO, 08-12313142
 • Anne-Lie Vestlund, Vision, 070-7375715
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Annie Velander, Vårdförbundet, 08-12314329
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-05-19

Tillbaka till lediga jobb