MediCarrier AB, MediCarrier Transport

MediCarrier är Region Stockholms logistik- och transportföretag, och vårdens externa lager. Från 1 januari 2021 ansvarar MediCarrier även för regionens beredskapslager avseende kritisk skyddsutrustning och kritiska förbrukningsartiklar till hälso- och sjukvården. Vi är ett dynamiskt och växande bolag med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi omsätter cirka 1,4 miljarder kronor, hanterar 9 000 orderrader per dag och gör 30 000 angöringar per månad.

Vill du bli en viktig pusselbit i MediCarriers livsviktiga uppdrag med att möjliggöra för vården i Stockholmsregionen? Då ska du söka jobbet som turbilschaufför. Du kommer att bli anställd hos oss på MediCarrier och få vara med i en spännande uppstartsresa när vi i höst tar in verksamheten med turbilar i egen regi.

Beskrivning
MediCarrier är logistikpartner för vården i stockholmsregionen. Vi levererar pålitlig, effektiv och robust varuförsörjning och godstransporter utifrån ägardirektiv och vårdens behov. Som turbilschaufför hos oss är du en viktig tillgång för att vi ska lyckas med vårt uppdrag.

Arbetsuppgifter
Utifrån ett fastlagt turschema hämtar du upp och levererar exempelvis medicinska prover, internpost, sterilgods och riskavfall inom hela stockholmsregionen. Avlastning sker vid godsmottagning eller disk hos kund. Du utför kontroller av kollin och statusuppdateringar med hjälp av handdator. Enklare fordonsvård/underhåll ingår också i dina arbetsuppgifter.

Vi har två depåer, en i Lunda industriområde i Spånga och en i Söderort. Du kommer att utgå ifrån en av dessa men vid behov kan du komma att utgå från båda depåerna.

Kvalifikationer
- Giltigt svenskt B körkort i minst 2 år
- Gymnasieexamen
- God förmåga att kommunicera på svenska
- Tidigare erfarenhet inom serviceyrke med kundkontakt
- God fysisk form

Det är meriterande med tidigare erfarenhet av arbete som yrkeschaufför och stadskörning. Om du har utbildning inom ADR 1.3 är det också en fördel.

Personliga egenskaper
Du är en person som drivs och får energi av den goda leveransen och ett bra kundbemötande. Vi tror också att det är viktigt för dig att få bidra till den samhällsviktiga verksamhet som Region Stockholm bedriver.

För att lyckas i rollen behöver du vara mycket serviceinriktad och ha ett gott bemötande gentemot kunder, kollegor och andra intressenter. Du har en god samarbetsförmåga och ställer upp för dina kollegor. Du är också noggrann och självständig och känner ett stort ansvar för att leverera ett gott slutresultat som skapar mervärde för våra kunder och i slutänden patienten. Du är punktlig och har förmåga att lätt anpassa dig efter ändrade förutsättningar i arbetet.

Du har vilja och förmåga att leva upp till MediCarriers medarbetarskap; kompetens, öppenhet, pålitlighet och samverkan.

Villkor
- Måndag-fredag, varierande scheman där arbetstiderna kan variera från kl. 06.00 till kl. 19.00
- Omfattning 100%
- Tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning

Vi erbjuder dig
Som ny medarbetare hos oss får du ett omsorgsfullt utformat introduktionsprogram för att du ska få en förståelse för hela bolaget och Region Stockholm. I introduktionen ingår körutbildning. Som en hälsofrämjande arbetsplats erbjuder vi friskvårdsbidrag på 5000 kr och friskvårdstimme. Dessutom har du möjligheten att nyttja vårt företagsgym samt delta i andra hälsofrämjande aktiviteter. Vi erbjuder också Edenreds lunchförmånskort och subventionerade friskvårdsaktiviteter via Benify.

Hälso- och sjukvården är en bransch i fokus, varuförsörjningsfrågan blir en allt viktigare angelägenhet och därmed har vi många spännande utmaningar och möjligheter framför oss. Då MediCarrier är ett bolag inom Region Stockholm arbetar vi utifrån regionens värdeord; samverkan, kompetens, pålitlighet och öppenhet. Dessa ord genomsyrar hela verksamheten. Många av våra medarbetare har mångkulturell bakgrund vilket berikar vår arbetsplatskultur. 

Om rekryteringsprocessen
I rekryteringsprocessen ingår följande delar;
- Bakgrundskontroll inklusive kontroll av körkort
- Säkerhetsintervju
- Körtest
- Läkarundersökning inklusive alkohol- och drogtest
- Referenstagning

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Mitten av oktober
Löneform Individuell lönesättning, månadslön
Antal lediga befattningar 30
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1062
Kontakt
  • Therése Samuelsson, hr.medicarrier@regionstockholm.se
  • Sara Hansson, hr.medicarrier@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb