Regionledningskontoret, Hållbarhetsavdelningen, Miljöenheten


Tycker du som vi att det är viktigt att det du gör på dagarna bidrar till faktisk förändring? Vill du arbeta med att genomföra Region Stockholms högt ställda hållbarhetsmål och bidra till att vi blir ledande i Europa på att ställa hållbarhetskrav? Då kan vi och regionledningskontoret vara rätt för dig!

Om tjänsten

Som hållbarhetsstrateg kommer du att tillsammans med engagerade medarbetare leda, utveckla, samordna och följa upp det strategiska hållbarhetsarbetet i Region Stockholm, utifrån Region Stockholms hållbarhetspolicy och hållbarhetsstrategi. 

Huvudfokus för tjänsten är att operativt och strategiskt arbeta med kravställning inom hållbara leveranskedjor och miljö i hela inköpsprocessen. Det innebär att utveckla och utvärdera hållbarhetskrav i de samordnade upphandlingarna, utföra uppföljningar samt vidareutveckla det strategiska hållbarhetsarbetet. Arbetet omfattar riskanalys, kravställning, leverantörsuppföljning och avvikelsehantering samt att rapportera och kommunicera resultat.

I rollen ingår att genomföra hållbarhetsbedömningar, behovs- och marknadsanalyser,  samt utveckla strategier för hållbara produkter, tjänster och verksamheter kopplat till Region Stockholms inköpskategorier och upphandlingsobjekt.

Tjänsten har ett särskilt fokus på hållbara leveranskedjor, men miljö ingår som en viktig del av tjänstens ansvarsområde. Det inkluderar också dialogmöten med leverantörer och branschorganisationer samt att bistå med expertkunskap till Region Stockholms verksamheter.

Vidare arbetar du för att de politiska målen uppnås och att enhetens uppdrag genomförs med hög kvalitet och på ett effektivt sätt. Det är viktigt att i rollen som hållbarhetsstrateg ha ett helhetsperspektiv på alla dimensioner av hållbarhet; miljö, socialt och ekonomiskt; och ett intresse av att delta i utvecklingen av Region Stockholms samlade hållbarhetsarbete. 

I rollen ingår du i miljöenhetens upphandlingsgrupp som i dagsläget består av tre medarbetare och som i huvudsak arbetar med att omsätta Region Stockholms ambitiösa hållbarhetsarbete i inköps- och upphandlingsprocessen. Andra arbetsuppgifter inom miljöenhetens ansvarsområde kan komma att bli aktuella vid behov.

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en relevant högskoleutbildning inom exempelvis samhällsvetenskap, inköp, miljövetenskap eller annan utbildningsinriktning som bedöms vara likvärdig inom för tjänsten relevant område. Du behärskar svenska språket i tal och skrift och kan uttrycka dig väl på både svenska och engelska.

Du har kunskap om lagen om offentlig upphandling och erfarenhet av strategiskt och operativt inköpsarbete samt av att ställa, utvärdera och följa upp hållbarhetskrav i offentlig upphandling av varor och tjänster.

Som person har du ett strategiskt, långsiktigt tänkande och en god förmåga att omsätta strategi i praktisk handling. Du har förmåga att hantera både detaljerade och övergripande uppgifter samt bra på att se helheter och samband. Du är mål- och resultatorienterad med en förmåga att agera och prioritera i en föränderlig miljö. Du arbetar strukturerat, är noggrann, självgående och beslutsför. Du har även förmåga att arbeta med flera parallella uppgifter och är bra på att hålla tidsramar. Då tjänsten har många kontaktytor förutsätter vi att du har mycket god samarbets- och kommunikativ förmåga samt att du är bekväm med att prata inför större grupper. I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.  

Har du dessutom vana att arbeta inom en politiskt styrd organisation och erfarenhet av projektledning ser vi det som en fördel. 

Självklart har du ett intresse för vår verksamhet och för innehållet i tjänsten.

Vårt erbjudande

Vi söker dig, vår nya hållbarhetsstrateg som vill ansvara för att omsätta Region Stockholms ambitiösa hållbarhetsstrategi och mål i inköps- och upphandlingsprocessen kopplat till hållbara leveranskedjor och miljö. Här får du vara med och göra skillnad tillsammans med andra! 

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler på västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor.

Övrigt

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för Region Stockholms omställningsarbete.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/915
Kontakt
  • Rekryterande chef, Christoffer Nelson, 08-12317489
Facklig företrädare
  • Jonas Ivarsson, SACO, 08-12314458
  • Tommy Mäntynen, Vision, tommy.mantynen@regionstockholm.se
  • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR , 08-12313942
Publicerat 2024-02-15
Sista ansökningsdag 2024-03-21

Tillbaka till lediga jobb