Akademiskt specialistcentrum, Centrum för obesitas,

Akademiskt specialistcentrum är en akademisk öppenvårdsverksamhet utanför akutsjukhusen med stor möjlighet att utforma nya arbetssätt tillsammans med patienterna. Vi är en del av SLSO i Region Stockholm, med en hel del forskning knutet till bl a Karolinska Institutet.

Centrum för obesitas är en av fem enheter inom Akademiskt specialistcentrum med mångårigt multidisciplinärt framgångsrikt omhändertagande av personer med BMI över 30. En särskild målgrupp är unga vuxna som utgör ungefär 40% av patientbesöken. För unga vuxna som ska genomgå obesitaskirurgi har vi också ett särskilt omhändertagande före och efter kirurgin. Vi har även ett särskilt samarbete med Studieenheten som är en enhet för kliniska prövningar där vi kommer bedriva studier på nya läkemedel för obesitas, med start inom kort.

Arbetsuppgifter
Du kommer skriva in patienter i behandlingen och göra en initial plan. Patienten får sedan en handledare som håller i den aktiva behandlingen. Du kommer delta i avstämningar och behandlingskonferenser med patientens handledare för att utvärdera behandlingen och sätta in nya insatser vid behov. I läkararbetet ingår också att förskriva läkemedel, hantera provsvar och skriva och besvara remisser.

Arbetet med hållbara levnadsvanor är grunden i all behandling. Patienten arbetar med detta tillsammans med sin handledare i enskilda besök eller i grupp och har tillgång till bl a kunskapsföreläsningar. Till det kan läggas läkemedelsbehandling, kostersättning och kortare insatser med ACT eller KBT beroende på patientens behov och önskemål.

Som läkare hos oss kommer du också få arbeta med kliniska prövningar. Du kommer arbeta i team med specialister och forskare där vi genomför kombinerad levnadsvanebehandling med tillägg av nya läkemedel som testas i fas 2 eller fas 3-studier.

Vår enhet är ett kompetenscentrum för behandling av obesitas. Vi utvecklar ständigt verksamheten och arbetar aktivt med bl a digitalisering. Hos oss är alla involverade i ett ständigt förbättringsarbete tillsammans med våra patienter. Vi värdesätter nya idéer från alla medarbetare och har en kort väg från idé till införande.

Kvalifikationer
Tjänsten kräver en svensk läkarlegitimation. Tidigare erfarenhet och utbildning inom behandling av obesitas eller forskningsstudier samt kompetens inom personcentrerat förhållningssätt eller samtalsmetodik är meriterande. Språkkrav motsvarande svenska c.

Personliga egenskaper
Du har en positiv inställning till arbetet, patienterna och arbetskamraterna. Du är en teamspelare som är intresserad av det multidisciplinära arbetet, men kan även arbeta självständigt och har lätt anpassa dig till nya omständigheter. Du tycker om att lära dig nya saker av andra eller genom att läsa in dig inom ett område. Du har god samarbetsförmåga och vi vill att du ska vara intresserad av verksamhetsutveckling, innovationsarbete, forskning, utbildning och inte minst den här patientgruppen.

Anställningsform
Särskild visstidsanställning  6 mån med möjlighet till förlängning.

Övrig information
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7266
Kontakt
  • Maria Lidman, enhetschef, 08-12367636
  • Ylva Trolle Lagerros, MLA, 070-7691639
Facklig företrädare
  • Lena Bergqvist, Läkarföreningen, 070-3291969
Publicerat 2023-10-09
Sista ansökningsdag 2023-10-30

Tillbaka till lediga jobb