Varje dag reser närmare 800 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken i Stockholm. Höga krav på en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik innebär höga krav på IT. Tycker du om att arbeta med människor och vill du vara med och påverka? Då kan det här vara rätt möjlighet för dig!

Vi på Trafikförvaltningens IT-avdelning söker nu Scrum Masters med teamledande ansvar till ett par av våra team inom sektionen Externa tjänster.

Om tjänsten

Tycker du om att arbeta med människor? Det gör vi på Trafikförvaltningen också. Inom Trafikförvaltningen IT bygger vi starka team som kan lita på varandra både professionellt som kollegialt. För att kunna bygga dessa team vill vi ha ledare som arbetar både med strukturer och människor. Vi har valt att placera detta ansvar inom scrum master-rollen och letar nu efter dig som vill jobba med detta hos oss.

Du får bland annat jobba med:

 • Etablera och driva starka team hos trafikförvaltningen
 • Utveckling av effektiva team
 • Coachning och stöd till teammedlemmar och i arbete mellan team

Vi som arbetar inom sektionen Externa tjänster ansvarar för Trafikförvaltningens alla digitala tjänster mot resenärer, trafikutövare och samarbetspartners. Vi jobbar enligt DevOps och driver nyutveckling och vidareutveckling av centrala och moderna IT-tjänster, system och komponenter. Teamen består ofta av en mix av både interna resurser och externa leverantörer. Vi arbetar enligt agila principer med stor öppenhet och samarbete över teamen och vi ser gärna att du är med och bidrar i utvecklingen av vår agila verktygslåda.

Vad vi söker efter

Vi söker dig som vill arbeta i en ledande befattning på teamnivå. Förutom det traditionella scrum master-arbetet innefattar rollen också arbete med att etablera och hjälpa team att få till en bra miljö och effektiv arbetssituation.

Vi letar efter dig som har erfarenhet kring arbete med teamdynamik, gärna i kontexten av större organisationer. Vi ser gärna att du trivs med att arbeta nära teamet i konkreta frågeställningar och att du även har möjlighet att arbeta i den mer teoretiska coachande delen av jobbet. Teamen på trafikförvaltningen är små och lättrörliga och agerar i en större komplex miljö både tekniskt såväl som organisatoriskt.

Vidare har du:

 • Högskole- eller yrkeshögskoleexamen eller relevant och aktuell arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • Erfarenhet av ledande roll inom IT kopplat mot agila arbetssätt och produktutveckling
 • Erfarenhet av att arbeta med eller i olika agila processer och metoder

Det är meriterande om du även har:

 • Certifiering som Scrum Master
 • Erfarenhet av arbete med backend- och eller/integrationslösningar
 • Kunskap om workshopmodeller och vana av att leda workshops som en del av grupputveckling
 • Erfarenhet av arbete inom myndighet/förvaltning
 • Erfarenhet av att etablera och formera team och grupper
 • erfarenhet av att arbeta med interna team och externa leverantörer
 • Praktisk erfarenhet av arbete i Jira

Vårt koncernspråk är svenska vilket ställer krav på att du talar och skriver svenska obehindrat.

Som person trivs du när du får nätverka och skapa bra relationer. Du har en god självinsikt och är bra på att leda och strukturera även när det blåser lite.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Startdatum enligt överenskommelse

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan 

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulter Pia Boström, 0703-146866, Anki Snis, 0703-775969. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas. 

Sista ansökningsdag är 2023-10-20. Då vi intervjuar löpande ber vi dig inte vänta med att söka tjänsterna. Vi ser fram emot din ansökan! 

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7227
Kontakt
 • Pia Boström, 0703146866
 • Anki Snis, 0703775969
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-6863992
 • Therese Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2023-10-20

Tillbaka till lediga jobb