Karolinska Universitetssjukhuset, CR-Funktion Medicinsk Diagnostik

Vi söker en läkarchef till Klinisk immunologi och transfusionsmedicin (KITM). Vill du leda och vidareutveckla vår verksamhet genom att skapa engagemang och delaktighet hos medarbetare och kollegor i en tjänst som kombinerar ett chefsuppdrag med kliniskt arbete och forskning? Välkommen att ansöka till oss på KITM och Karolinska Universitetssjukhuset!

Du erbjuds

 • möjlighet att arbeta med diagnostik och teknik i framkant samt forskning, utveckling och ett intensivt förändringsarbete.
 • goda möjligheter till ett stimulerande och utvecklande arbete i en dynamisk och föränderlig verksamhet i samarbete med medarbetarna och övriga chefer på KITM.
 • som nybliven chef på Karolinska Universitetssjukhuset erbjuds du en bred introduktion gällande grundläggande kunskaper inom organisationen, styrning och ledarskap samt möjlighet att medverka i våra olika ledarskapsprogram

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

KITM är en del av Medicinsk Diagnostik Karolinska (MDK) och består av 380 medarbetare. Vårt arbete innefattar bloddonation, blodkomponentframställning, patientverksamhet inom hemoterapi samt specialanalyser och storskalig analysverksamhet med högteknologisk utrustning inom Transfusionsmedicin och Klinisk Immunologi.

Vår verksamhet bedrivs vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna samt även på Danderyds sjukhus, Södersjukhuset, Norrtälje sjukhus och Södertälje sjukhus. Blodgivning sker vid Blodcentralerna på Odenplan, Sergel och Skanstull samt vid blodbussenheterna.

Som läkarchef har du det övergripande ansvaret för personal, ekonomi samt kvalitetsarbete inom läkargruppen. Du ansvarar för att leda, planera, följa upp och utveckla arbetet för din grupp som totalt består av ca. 20 specialistläkare samt 10 ST-läkare.

Du samarbetar nära övriga chefer samt rapporterar direkt till verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen. Du har tillgång till stödfunktioner inom ekonomi, HR och schemaläggning. Tjänsten som läkarchef kombineras med kliniskt arbete alternativt forskning och det finns goda möjligheter att anpassa upplägget utifrån dina önskemål och verksamhetens behov.

Forskning, undervisning och utveckling har en mycket central roll i vårt dagliga arbete. I ditt uppdrag ingår att verka för ständiga förbättringar av den kliniska verksamheten och att främja en aktiv FoU-miljö inom KITM. Detta bl.a. genom att möjliggöra för att forskningsresultat kommer till nytta i rutinverksamhet samt genom att uppmuntra forsknings- och utbildningsaktivitet bland medarbetarna.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistbevis inom klinisk immunologi och transfusionsmedicin alternativt annan närliggande specialitet samt är disputerad. För att kunna leda ett laboratorium i framkant behöver du ha god kunskap och erfarenhet av ämnesområdet samt vara prestigelös, nyfiken och ha lätt att samarbeta med olika professioner.

Vidare kan du fatta beslut och du har en förmåga att i dialog med dina medarbetare och kollegor skapa och hitta nya lösningar. Vi ser att du har en god kommunikativ förmåga och att du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Som ledare ser du till helheten och är ett föredöme, visar personlig omtanke samt kan motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen.

Kvalifikationer

Krav:

 • Svenska läkarlegitimation och specialistbevis i klinisk immunologi och transfusionsmedicin 
 • Disputerad inom relevant ämnesområde.
 • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande:

 • Forskningsaktiv
 • Tidigare erfarenhet av chefsuppdrag
 • Utbildning inom ledarskap

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7174
Kontakt
 • Anne Kelly, 08-51774924
Facklig företrädare
 • Malin Winerdal, LäkarföreningenLäkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
 • Sofie Vonlanthen, Naturvetarna, naturvetarna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-09-27
Sista ansökningsdag 2023-10-27

Tillbaka till lediga jobb