Psykiatri, SCÄ, Nationell högspecialiserad vård (NHV)

Nu bygger vi ett resursteam till vår nya enhet Nationell högspecialiserad vård (NHV) vid svårbehandlad ätstörning. Vi söker dig som är utbildad undersköterska med erfarenhet av ätstörningsvård!

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar. Verksamheten utmärks av en hög medicinsk och psykoterapeutisk kompetens. Vi har en väl utvecklad verksamhet med alla vårdnivåer, öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar.

Läs gärna mer om vår verksamhet här

Från 1 december 2023 har Region Stockholm fått tillstånd för att bedriva Nationell högspecialiserad vårdenhet för svårbehandlad ätstörning, och verksamheten är under stegvis uppbyggnad inom SCÄ. Enheten kommer att ta emot patienter från hela landet. Inläggningarna kommer att vara planerade och föregås av en bedömningsprocess och stor vikt läggs på att återetablera patienten inom sin hemsektor/hemregion. Vården kommer vara personcentrerad med stort fokus på att ta reda på varför tidigare vårdtillfällen inte varit framgångsrika. Utöver att erbjuda vårdplatser innebär uppdraget även att bli ett kunskaps- och kompetenscentrum inom området som erbjuder utbildning, handledning, konsultation och rådgivning samt även distansinsatser till patienter och närstående. Ett nära samarbete finns med andra psykiatriska NHV-enheter inom regionen och på nationell nivå inom samma tillståndsområde.

Under 2024 får vi tillgång till nya lokaler på Gamla Karolinska i Solna. Fram till dess startar vi ett resursteam för att stötta övrig psykiatri under inneliggande vård, och nu söker vi dig som är undersköterska med tidigare erfarenhet av ätstörningsvård för att finnas på plats och hjälpa till med måltidsstöd och stöttande behandling.

När vi får tillgång till de nya lokalerna i Solna, kommer vi vara på en enhet med hög personaltäthet, kompetens inom både psykiatri och somatik, tillgång till psykologer, kuratorer, fysioterapeut och dietist, samt ett teambaserat arbetssätt.

Omfattande utbildningspaket kommer erbjudas gällande ätstörningar och hur ätstörningsvård bedrivs, detta inkluderar introduktion på befintliga enheter. Bemötande, personcentrerad vård, samsjuklighet och somatiskt omhändertagande kommer också ingå i utbildningspaketet.

Arbetsuppgifter:
Som undersköterska i resursteamet ansvarar du för måltidsstöd under inneliggande vård. Du kompletterar avdelningspersonalen med kunskap om ätstörning och behandling.  

Anställningsform och arbetstider: 
Tjänsten innefattar tillsvidareanställning på heltid, 37 timmar/vecka.
Helgtjänstgöring är 2 helger på 6 veckor. 

Kvalifikationer:
Du är undersköterska med erfarenhet från inom ätstörningsvård. Erfarenhet från annan psykiatrisk heldygnsvård är meriterande, liksom erfarenhet av journalsystemet Take Care, genomförd Bergenutbildning, utbildnings som HLR-instruktör eller erfarenhet av somatisk vård. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser att du är en person som gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter och vill vara med och utveckla vården för denna patientgrupp.

Våra förmåner:
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme, samt 5000kr i friskvårdsbidrag/kalenderår.

Läs mer om vårt arbetsgivarerbjudande här

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7156
Kontakt
  • Mikaela Lithman, 072-5481374
Facklig företrädare
  • Nurgül Dinler, Kommunal, 010-4429009
  • Ola Tellner, Vision, 08-12340481
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-09

Tillbaka till lediga jobb