Tiohundra AB, BUFPH, BUP

Är du en erfaren legitimerad psykolog, och har ett intresse av att ta nästa kliv i karriären? Om du brinner för att göra skillnad för barn och unga med psykiatrisk problematik och samtidigt vill ha en roll där du kan utvecklas och växa professionellt kan detta vara för dig!

Om tjänsten

Som psykolog med psykologiskt ledningsansvar, PLA, kommer du att utgöra en stödfunktion till ledningen och arbeta med att utveckla, implementera och kvalitetssäkra den psykologiska behandling som bedrivs på BUP i Norrtälje.  För PLA kommer det psykologiska utvecklings- och kvalitetssäkringsarbetet att ske i nära samråd med medicinskt ledningsansvarig läkare, MLA, och BUP:s enhetschef. PLA kommer att fungera som en länk mellan ledningen och psykologerna/behandlarna på mottagningen. Exempel på utvecklingsområden är att ta fram och implementera gruppbehandlingsinsatser och föräldrastödsinsatser inom det psykologiska/psykopedagogiska området samt medverka i utvecklingen av den vård som erbjuds digitalt. Du förväntas kunna bevaka ny forskning och nya riktlinjer inom det barnpsykiatriska/barnpsykologiska området samt kunna ta fram och hålla  internutbildningsinsatser. Eget patientarbete ingår också i tjänsten.

Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat:

  • Att utveckla och kvalitetssäkra den psykologiska behandling som bedrivs på BUP i Norrtälje
  • Att ta fram och föra ut gruppbehandlingar och föräldrastödsinsatser inom det psykologiska/psykopedagogiska området 
  • Att vara med i framtagandet och utvecklingen av den psykologiska behandling som erbjuds digitalt
  • Bevaka ny forskning och nya riktlinjer inom det barnpsykiatriska/barnpsykologiska området samt kunna ta fram och hålla internutbildningsinsatser
  • Eget patientarbete och medverkan i behandlingskonferensteam

Vi erbjuder:

I Norrtälje BUP finns ett gott samarbete mellan yrkesprofessionerna och vi arbetar veckovis i olika behandlingskonferensteam med kollegial tvärprofessionell handledning. Vi erbjuder även löpande extern handledning, och det finns goda möjligheter att få gå utbildningar, kurser och få löpande fortbildning. Möjlighet till distansarbete finns. Du kan läsa mer om våra förmåner här.

Om dig

Vi söker dig som är en erfaren legitimerad psykolog. Du har ett stort intresse för barn- och ungdomspsykiatri och vill göra skillnad på såväl individnivå med patientarbete, som att arbeta strategiskt med metodutveckling, patientsäkerhet och vårdkvalitet. 

Du motiveras av att tänka i termer av ständig förbättring och utveckling, och räds inte utmaningar längs vägen. 

För detta uppdrag vill vi att du har följande erfarenheter:

PLA-uppdraget är ett tilläggsuppdrag till en tjänst som legitimerad psykolog. PLA är således ett tidsbegränsat förordnande som utvärderas årligen och förnyas därigenom. PLA-uppdraget uppskattas uppta 50% av en heltidstjänst, medan resterande 50% innebär eget kliniskt arbete. Meriterande är specialistutbildning i klinisk psykologi, eller påbyggnad legitimerad psykoterapeut. KBT-inriktning är meriterande.  Det är också meriterande om du har erfarenhet av att tolka, implementera och utvärdera det psykologiska arbetet utifrån de standardiserade vårdprocesser/processkartor som är framtagna för BUP:s verksamhet i Region Stockholm.

Vi vill att du har följande personliga egenskaper:

Som PLA krävs att du är samarbetsinriktad, pedagogisk, nyfiken och har en förmåga att kunna se till helhet och till såväl patienters som verksamhetens bästa. 

Du delar vår värdegrund som bygger på delaktighet, trygghet och respekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om oss

BUP i Norrtälje är en relativt stor mottagning som består av två enheter. Dels BUP-mottagningen som tar emot barn och unga mellan 7-17 år och deras familjer i behov av specialistpsykiatriska insatser. Dels Kärnan, som är en småbarnsenhet som tar emot barn i åldern 0-6 år och deras föräldrar. Sammantaget består BUP av ca 40 personer med olika yrkesbakgrund såsom barnpsykiatriker, psykologer, kuratorer, psykoterapeuter, sjuksköterskor, specialpedagoger och arbetsterapeut. Vården som erbjuds är såväl i form av medicinsk bedömning och behandling som psykologisk bedömning och behandling. Både KBT och PDT finns representerat. Neuropsykiatriska utredningar utgör också en betydande del av vårdutbudet. BUP ligger i Familjens Hus i Norrtälje. Du når oss enkelt med bekväm och wifi-utrustad direktbuss från Stockholm. 


Vi är en del av Tiohundra – det kompletta vårdbolaget i Roslagen. Sammanslagningen av sjukvård och omsorg i samma företag gör oss unika i Sverige. Vårt innovativa och effektiva arbetssätt höjer kvaliteten och skapar mervärde för patienter, brukare, närstående och medarbetare. Detta gör oss också till en attraktiv arbetsgivare, vilket återspeglas i våra höga resultat i medarbetarenkäten. Tiohundra samverkar i Norrtäljemodellen som är uppmärksammad såväl här hemma som internationellt, och lyfts fram av socialdepartementet som en förebild att ta efter. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrtälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7124
Kontakt
  • Åsa Krey, 08-12327392
Facklig företrädare
  • Nås via vår växel, tel, 0176-10100
Publicerat 2023-09-28
Sista ansökningsdag 2023-10-28

Tillbaka till lediga jobb