Vi söker en sektionschef tillika sponsor och programdirektör med kapacitet att leda trafikförvaltningens projektportfölj för Lokalbana Spårväg

Vi är ett mål- och värderingsstyrt företag och du är en förebild och ledare där kommunikativ förmåga, kvalitetsmässigt arbetssätt och affärsmässigt driv bidrar till både kollektivtrafikens och verksamhetens utveckling.

Om tjänsten

Sektionen är organiserad under avdelning Investeringsprojekt och du ingår i avdelningens ledningsgrupp. Som sektionschef leder du en egen portföljsektion med gruppchefer/projektchefer och du har ett personalansvar för 4-6 gruppchefer. Du har det yttersta resultatansvaret för sektionen med ekonomiskt planerings-, budget- och resultatansvar samt leveransansvar för portföljens projekt.

Avdelningen Investeringsprojekt ansvarar för ca 200 olika investeringsprojekt vilka spänner i omfattning mellan 10 mkr till 10 mdr kr. Vi befinner oss i en intensiv utvecklingsfas där ditt uppdrag både innebär framdrift av beslutade projekt i både tidiga skeden och genomförandefaser mot beslutade mål, och del i utvecklingen och implementeringen av effektivare arbetssätt. Sektionschefen har även rollen sponsor för de i sektionen ingående programmen och projekten, vilket innebär att du, ihop med din styrgrupp, fattar styrningsbeslut inom givet mandat och beslutsberedning för trafikförvaltningens ledningsgrupp.

På avdelning Investeringsprojekt blir du en del av ett mycket engagerat och kompetent ledningsteam med vilja att ta nästa steg för verksamhetens utveckling.

Ditt uppdrag inkluderar bland annat:

 • planera, leda och följa upp projekten med avseende på risker, ekonomi, tid och innehåll/kvalitet
 • bidra till avdelningens och sektions framdrift och resultat genom att bidra till avdelningens verksamhetsutveckling och leda tilldelade övergripande utvecklingsuppdrag
 • rapportera framdrift, risker och åtgärdsförslag i sektionens projektportfölj till trafikförvaltningens ledningsgrupp
 • initiera och presentera beslutsärenden som behöver behandlas av avdelningens ledningsgrupp, trafikförvaltningens ledningsgrupp eller regionfullmäktige
 • leda din sektion med hjälp av gruppchefer/projektchefer gällande bemanning kompetens och arbetsmiljö
 • samverka med intressenter såsom Stockholms stad, Regionens kommuner och Trafikverket, Swedavia etc
 • såsom trafikförvaltningens representant leda förhandlingar och agera ombud gentemot fastighetsägare, leverantörer, entreprenörer

Vad vi söker efter

Vi söker efter en relationsskapande ledare som involverar, engagerar och utvecklar andra. Du uppfattas som trygg, autentisk och närvarande. Du har förmågan att bygga framgångsrika team och motiveras av andras framgång och utveckling. Du är affärsmässig och har god förståelse för projekt som arbetsform och rollen som sponsor. Du är duktig på att balansera olika intressenters krav och att arbeta med ständiga förbättringar för ökad kvalitet och för att få medarbetare som trivs och utvecklas. 

Vi tror att det är en fördel om du har arbetat i alla projektskeden och har erfarenhet att arbeta enligt XLPM. Goda erfarenheter av olika upphandlingsformer, avtalsstrukturer, kalkylmetoder och kännedom om offentlig verksamhet och politiskt styrda organisationer är meriterande.

Vidare har du:

 • Minst 5 års erfarenhet som chef eller ledare för en projektverksamhet inom infrastruktur.
 • Högskoleutbildning med relevant inriktning (väg och vatten, lantmäteri, industriell ekonomi, maskin, samhällsbyggnad) eller motsvarande yrkesutbildning.
 • Erfarenhet av att leda utvecklings- och förändringsarbete inom en verksamhet.
 • Goda språkkunskaper i svenska för framtagande av beslutsunderlag med fackmannamässiga termer.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef John Söderberg, tfn 08-123 33109. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08- 123 333 68. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2023-10-22. Vi ser fram emot din ansökan! 

Nyckelord: chef, ledare, ledarskap, utveckling, budgetansvar, infrastruktur, spårväg

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7089
Kontakt
 • Ulrika Falk, 08-12333368
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, SACO, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
Publicerat 2023-09-21
Sista ansökningsdag 2023-10-22

Tillbaka till lediga jobb