Psykiatri Nordväst, Heldygnsvårdssektionen, Avd. 18 S:t Göran

Om oss
Avdelning 18 är en allmänpsykiatrisk heldygnsvårdsavdelning som tillhör kliniken Psykiatri Nordväst. Avdelningens huvudinriktning är depression, ångest och personlighetssyndrom men vi vårdar även patienter med andra psykiatriska svårigheter. Vi har 16 vårdplatser och tar emot patienter som är 18 till 65 år. På avdelningen arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, kurator och arbetsterapeut. Avdelningen är belägen på S:t Görans sjukhusområde med närhet till goda kommunikationer.

Vår avdelning är i ständig utveckling och vi lägger stort fokus på arbetsmiljö och patientsäkerhet. Vi erbjuder handledning och arbetar strukturerat med grupputveckling för att samarbete och kommunikation ska fungera. Feedback och spegling är en viktig del av vårt teamarbete. Inom hela psykiatri nordväst arbetar man enligt den s.k ”Bergenmodellen” vilket man utbildas i under sin första tid.

Vi arbetar för tydlig struktur och dagliga rutiner för att skapa trygghet för alla i det dagliga arbetet. Kompetensutveckling är en del av verksamheten och olika utbildningar erbjuds löpande under terminerna.

Vidare har vi på avdelningen exempelvis Patientforum där patienternas synpunkter på vården tas tillvara varje vecka av en extern resurs som benämns BISAM. Här får vi mycket bra feedback på hur avdelningen fungerar och BISAM samverkar sedan med EC för att genomföra förbättringar i så stor utsträckning som möjligt.

Många av våra förbättringar grundar sig i idéer och synpunkter från våra patienter.  Lugna Rummet infördes år 2016 och har blivit en självklar del för patienternas behov av ångesthantering och sömnprevention. Vi arbetar därutöver enligt modellen Ett samtal om dagen. Patientens delaktighet i sin vård är en viktig del av vårt arbetssätt.

Vi har olika arbetsgrupper som ansvarar för utvecklingsarbetet på avdelningen, exempelvis patientsäkerhet och närståendemedverkan. Våra avdelningsmöten är ett forum för medarbetarna att framföra synpunkter och påverka utvecklingsfrågor.

 

Arbetsuppgifter:
På avdelningen arbetar vi i omvårdnadsteam bestående av sjuksköterskor och undersköterskor. Som undersköterska har du fokus på den psykiatriska omvårdnaden. I det ingår att skapa trygghet för patienten, stöttning i rutiner, kommunikation, samordning och verkan kring patientens mål. Arbetet innefattar också viss somatisk omvårdnad, nätverksarbete kring patienten samt kontakt med närstående.

Vi använder Take Care som journalsystem.

 

Anställningsform:
Timanställning

Kvalifikationer:
Du som söker ska vara utbildad undersköterska med inriktning psykiatri, tidigare erfarenheter av psykiatrisk vård ses som meriterande.

 

Personliga egenskaper:
Vi ser att du som sökande är flexibel i hur du prioriterar, planerar och utför dina arbetsuppgifter. Framför allt önskar vi att du är intresserad av psykiatrisk heldygnsvård, samt motiverad till att se till och bemöta våra patienters varierande behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Information om tjänsten lämnas av:
Enhetschef:  Kamari Hamid, 08-123 387 66
Bitr. EC Richard Ovesen 070-1738737

 

Varmt välkommen med din ansökan!Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%-100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6915
Kontakt
  • Enhetschef, Kamari Hamid, 08-12338766
  • bitr. enhetschef, Richard Ovesen, 0701738737
Facklig företrädare
  • Nurgül Dinler, kommunal, 0812340499
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-10-14

Tillbaka till lediga jobb