Södersjukhuset AB, Internmedicin, Läkare Hematologi

Nu söker vi söker dig som vill arbeta inom hematologi på Södersjukhuset!

Våra stora hematologiska patientflöden är myelom, MDS, lymfom, och KLL. Vi har även en mottagning för tromboemboliska sjukdomar. Du kommer få möjlighet att alternera mellan mottagning, avdelning och dagvård. Vår slutenvårdsavdelning har för närvarande 12 vårdplatser och utöver hematologiska patienter vårdar vi där ett brett spektrum av allmän internmedicin-patienter. Det finns goda möjligheter till forskning vid enheten och en klinisk prövningsenhet är under uppbyggnad.

Om tjänsten

Du kommer välkomnas av våra specialister som har en bred erfarenhet inom hematologi, samt våra ST-läkare. Hematologsektionen ingår i Verksamhetsområde Internmedicin. Internmedicin har en framträdande position inom den kliniska undervisningen och den patientnära forskningen. Vårt lokala FoUU-råd har ett nära samarbete med Karolinska Institutet Södersjukhuset för att säkerställa högkvalitativ klinisk forskning. Vi bedriver en högkvalitativ utbildning för läkarstuderande och rankas som en av Sveriges bästa utbildningsplatser på medicinterminen.

Utbildningstjänst enligt Socialstyrelsens målbeskrivning.  ST-tjänsten läggs upp i samråd med studierektor och handledare. Placeringar sker inom sektionen och inom de andra kliniker som krävs för att uppnå målbeskrivningen för specialistkompetens inom hematologi. 

Utöver arbetet i öppen- och slutenvård på sektionen bidrar du till jourverksamheten inom verksamhetsområde internmedicin.

Krav
Godkänd läkarlegitimation.

Meriterande

Erfarenhet av arbete vid hematologisk eller internmedicinsk klinisk.

Erfarenhet av förbättrings-, och kvalitetsarbete.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är driven, flexibel och har ett stort intresse för ortopedi. Du kan arbeta självständigt men har även en god samarbetsförmåga och värdesätter att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid gott omdöme och personlig lämplighet.

Ansökan ska innehålla

Personligt brev som beskriver dina egenskaper och erfarenheter som är lämpliga för tjänsten, CV, kopia av legitimationsbevis, kontaktuppgifter till dina närmsta chefer från relevanta anställningar som läkare.

Övrig information
Inför beslut om anställning kommer registerkontroller att utföras.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6692
Kontakt
  • Ingrid Dahlman, 0725993845
Facklig företrädare
  • Nina Nirven, Läkarföreningen, 08-12361000
Publicerat 2023-09-04
Sista ansökningsdag 2023-10-04

Tillbaka till lediga jobb