Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Huddinge

Omvårdnadsområde Neonatologi på Astrid Lindgrens Barnsjukhus vill utöka och bli fler. Därför söker vi nu både dig som är erfaren/specialistsjuksköterska och dig som är nyutexaminerad till vår enhet i Huddinge. Varmt välkommen att bli en del av oss!

Vi erbjuder

Hos oss arbetar du i en avancerad och högspecialiserad vårdmiljö kring det för tidigt födda och sjuka nyfödda barnet. Arbetsuppgifterna består av akut omhändertagande och kvalificerad omvårdnad av barnen.

Neonatalverksamheten på Karolinska universitetssjukhuset utgör Nordens största regioncentrum för nyfödda barn och deras familjer med ansvarar för den högspecialiserade vården av för tidigt födda barn, respiratorvård och kylbehandling och utgör en nationell resurs inom neonatal barnkirurgi, njur- och leversjukdomar, hjärnskador och medfödda ämnesomsättningsfel.

Vi vårdar det extremt underburna från v 25+0 och sjuka nyfödda barnet som behöver intensivvård fram till att barnet kan bo på familjerum med sina föräldrar innan hemgång. Vi arbetar enligt NIDCAP/Fine som är en familjecentrerad utvecklingsstödjande vårdfilosofi där omvårdnaden av de för tidigt födda och sjuka nyfödda barnen sker så skonsamt som möjligt tillsammans med föräldrarna. Verksamheten har även en transportorganisation med rikstäckande uppdrag ANTS som bemannas av läkare och sjuksköterskor från vår egen verksamhet.

Vi som jobbar med sjuka nyfödda barn har stora visioner och vet vart vi vill. Därför behöver vi just din kompetens, energi och kreativitet.

Om tjänsten

Vi arbetar i tvärprofessionella team, du kommer att leda och aktivt delta i omvårdnadsarbetet enligt gällande rutiner på ett evidensbaserat arbetssätt. Du kommer att få en individuell inskolning som är baserad på dina tidigare erfarenheter. Inskolningen planeras tillsammans med våra utbildningsansvariga specialistsjuksköterskor och består av både teoretisk utbildning och klinisk handledning.

Är du nyexaminerad sjuksköterska eller kortare erfarenhet som sjuksköterska erbjuds du att delta i vårt neonatala introår. Det neonatala introåret omfattar 2 terminers studier motsvarande 10% av en heltidsanställning. Alla moment på utbildningen är obligatoriska och sker under betald arbetstid. Hörnstenar i utbildningen är föreläsningar, färdighetsträningar, grupphandledning med mentor. Målet med det neonatala introåret är bland annat att få förmåga att arbeta familjecentrerat, förmåga att få ihop praktiska och teoretiska kunskaper och bli trygg i din yrkesroll.

I neonatala introåret ingår också ett mentorsprogram. Du blir tilldelad en egen mentor som följer din utveckling i rollen som neonatalsjuksköterska, med enskilda mentorssamtal och i grupp.

Vi söker

Vi söker dig som kan anpassa dig till vad omgivningen kräver och reflekterar kring samt strukturerar ditt arbete med bibehållet lugn. Du samarbetar för att nå gemensamma mål. Du hjälper kollegor och är prestigelös nog att rycka in där det behövs. Du är lugn och kontrollerad under stress och i pressade situationer samt har en förmåga att fokusera på rätt saker.

Vidare ser vi att du är trygg, har självinsikt och har en förmåga att skilja på det personliga och professionella. Därtill är du en kollega som bidrar till god stämning.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Krav: 

  • Legitimerad sjuksköterska.

Meriterande: 

  • Erfarenhet av neonatalvård, intensivvård eller barnsjukvård.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6189
Kontakt
  • Ingela Edqvist, 070-0021008
  • Anna Stäke, 070-1684330
  • Annelie Moquist, 072-4682434
Facklig företrädare
  • Ewa Köhler Vårdförbundet, 070-1684068
Publicerat 2023-08-28
Sista ansökningsdag 2023-09-29

Tillbaka till lediga jobb