Vi söker en ny chefskollega till VO Vård på Södertälje Sjukhus AB. Du ingår i VO Vård ledningsgrupp och är underställd verksamhetschefen med omvårdnad i sin profession. Vi erbjuder ett utvecklande arbete som vårdenhetschef i en organisation med framåtanda där omvårdnaden är i fokus med ständig utveckling av effektiva vårdflöden, kvalitet och arbetsmiljö för våra medarbetare.

Vårdenhetschef på Södertälje sjukhus:

Avdelning 26 är en enhet med 13 vårdplatser för utredning och behandling av patienter med misstänkt eller känd demenssjukdom. Som vårdenhetschef kommer du leda avdelningen tillsammans med medicinskt ledningsansvarig läkare, biträdande vårdenhetschef, omvårdnadsledande sjuksköterska samt vårdledande undersköterska. Det finns även verksamhetsstöd med rutinerad samordnare och bemanningsassistenter. 

I ditt uppdrag leder du cirka 25 medarbetare, vilka är måna om att ta ansvar och verka för att våra patienter och närstående erhåller en god vård.

Som vårdenhetschef ansvarar du för din personal, arbetsmiljö, budget och utveckling av verksamheten. Du tydliggör och kommunicerar mål och strategier samt organiserar verksamheten på ett strukturerat och effektivt sätt. En viktig del i ditt arbete är att driva förbättringsarbete genom att coacha, utveckla och motivera medarbetarna på din enhet. Vi erbjuder dig att arbeta i en organisation där man satsar på första linjens chefer och ett utvecklande chefsprogram.

Som stöd för att driva kvalitetsarbete och utveckling finns omvårdnads- och verksamhetsutvecklare samt en omvårdnadschef.

Södertälje sjukhus deltar i studien Magnet4Europe som syftar till att främja en attraktiv arbetsplats, med ett gott ledarskap som stödjer förbättringsarbete och en stark omvårdnadsprofession. I och med detta arbetar vi aktivt med många olika förbättringar som vi hoppas kommer att gynna både arbetsmiljö och patientsäkerhet.

Dina kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har ett genuint intresse för ledarskap! Du vill arbeta i en framsynt organisation som är omvårdnadsledd och du har flera års yrkeserfarenhet i din profession och har ledarerfarenhet med ansvar för personal och verksamhet.

Du arbetar både strategiskt och driver operativt förbättringsarbete, så att vara nytänkande och organiserad är en självklarhet för dig! God samarbetsförmåga och förmågan att skapa ett positivt arbetsklimat är av största vikt där du på ett smidigt sätt interagerar med olika professioner och förmår entusiasmera, coacha och stödja dina medarbetare att vilja bidra till utveckling av verksamheten

Anställningsform:

Tillsvidareanställning som sjuksköterska. 3-årigt förordnande som vårdenhetschef.

Om Södertälje sjukhus:

Södertälje sjukhus ligger centralt i Södertälje med mycket goda kommunikationer med pendeltåg och buss. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på riktigt. Vi är stolta över att vara det lilla sjukhuset med korta beslutsvägar, närvarande chefer och goda anställningsförmåner. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag och tillgång till både friskvårdskonsult och träningslokaler.

Vår vision:

Ditt sjukhus genom livet. Södertälje sjukhus är ett kombinerat akutsjukhus med planerad specialist- och förlossningsvård och närsjukhus med geriatrik, palliativ vård och ASIH, inom Region Stockholm. Här finns en trygg, tillgänglig och modern hälso- och sjukvård. Våra 1 300 medarbetare uppmuntras till samarbeten mellan verksamhetsområden och kunskapsutbyten. Som anställd får du tillgång till unik kompetensutveckling och möjlighet att göra karriär. Tillsammans tar vi Stockholm framåt.

Välkommen med din ansökan! För att din ansökan ska vara komplett bifoga både personligt brev och CV.

Inlämnade ansökningshandlingar betraktas som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt Offentlighets- och sekretesslagen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6056
Kontakt
  • Lena Kruse, 08-12324072
  • Amanda Karlsson, 08-12324052
  • Eleksandra Mousa, 08-12324415
Publicerat 2023-08-25
Sista ansökningsdag 2023-10-03

Tillbaka till lediga jobb