Södersjukhuset AB, Akutvårdssektionen

Omvårdnadsledare steg 5 vårdområde Sachsska barn- och ungdomssjukhuset

Är du specialistsjuksköterska med magisterexamen och vill leda, utveckla och kvalitetssäkra omvårdnaden för barn och ungdomar på Akutmottagningen Sachsska barn- och ungdomssjukhuset? Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som omvårdnadsledare på en spännande och lärorik arbetsplats där du får möjlighet att bidra med din kunskap för barnets bästa, både på ett strategiskt och operativt plan. 

Arbetsuppgifter  

Barnakuten på Sachsska barn- och ungdomssjukhuset är en landets största akutmottagningar för barn, cirka 25000 sökande per år. Här tar vi hand om akut sjuka barn och ungdomar 0-18 år med medicinska sökorsaker samt de mellan 0-15 år med lättare kirurgiska/ortopediska skador. Vår vision är att vara Sveriges ledande akutsjukhus. Läs mer om hur det är att jobba och trivas hos oss.

Du har ett delegerat ansvar för utvecklingen av det kliniska vårdområdet i samverkan med vårdenhetschef och interprofessionella team både inom och utom verksamhetsområdet. Det innebär att du har ett fördjupat ansvar att självständigt leda, samordna och utveckla vården inom vårdområdet. I daglig drift är du en förbild samt ett stöd för hela vårdteamet med fokus på kvalitet och patientflöde. Du bidrar också till introduktion, handledning samt utbildning av omvårdnadspersonal. Du utvecklar verksamhetens riktlinjer och arbetssätt inom omvårdnad inom ditt vårdområde utifrån aktuell forskning och klinisk evidens. Du ansvarar även för kontinuerlig uppdatering av riktlinjer inom ditt ansvarsområde inom något av nedanstående områden.

Vi erbjuder omvårdnadsledartjänster inom fyra olika områden: 

 • Patientsäkerhet och kvalité
 • Klinisk handledning
 • Utbildning och kompentensutveckling
 • Akut pediatrik 

Uppdraget som omvårdnadsledare är en arbetsledande position där omvårdnadsledaren tillsammans med vårdenhetschef driver och arbetar med frågor som rör omvårdnadsutveckling, förbättringsarbete, patientsäkerhetsarbete och arbetsmiljöfrågor.

Som omvårdnadsledare arbetar du enligt steg 5 i kompetensstegen för sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor/ i Region Stockholm som 80 % kliniskt verksam och 20 % med klinisk omvårdnadsutveckling i ditt vårdområde. Den kliniska utvecklingstiden kan variera efter behov och pågående projekt. Under sommarmånaderna och storhelger sker schemaläggning enligt lokal rutin och den kliniska utvecklingstiden utgår.

Kvalifikationer

Att vara omvårdnadsledare innebär att du har reell och formell kompetens enligt steg 5 i kompetensstegen inom Region Stockholm. Formell kompetens innebär att du uppfyller någon av nedanstående: 

 • Legitimerad sjuksköterska med magisterexamen
 • Specialistsjuksköterska inom barn och ungdom 

Samt: 

 • Klinisk erfarenhet inom relevant specialitet/akutsjukvård (minst 5 år)

Meriterande:

 • Högskolepedagogik för lärare och handledare i verksamhetsförlagd utbildning (HPK), 7,5 högskolepoäng

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som omvårdnadsledare är du som person pedagogisk och drivs av att se dina kollegor utvecklas. Du har god struktur i ditt dagliga arbete samt förmåga att driva projekt framåt. Vidare är du även initiativtagande då du förväntas komma med förbättringsförslag och idéer kring avdelningsutveckling. Viktigt att du även ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan som ska innehålla: 

 • Personligt brev med beskrivning inom vilket område du är intresserad av och hur du tänker utföra vårdområdets arbetsuppgifter samt hur det kommer att främja barnet och dess familj. 
 • CV
 • Tjänstgöringsintyg (klinisk erfarenhet)
 • Examensbevis leg sjuksköterska/barnmorska med magister eller specialistsjuksköterska
 • Bevis om legitimation från Socialstyrelsen
 • Kursintyg Vårdpedagogik/handledarutbildning (7,5 hp). Om kursen saknas kommer plan upprättas tillsammans så denna kompentens inhämtas.
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6012
Kontakt
 • Marie-Louise Kågström, 072-5993575
Facklig företrädare
 • Marie Klingstedt, 08-12364090
Publicerat 2023-09-28
Sista ansökningsdag 2023-10-25

Tillbaka till lediga jobb