Karolinska Universitetssjukhuset, Funktion Barn PMI, ME Barn-PMI IVA

Är du erfaren specialistsjuksköterska som vill vidareutvecklas inom ett högspecialiserat område inom intensivvården och transport? Då kanske det är dig vi söker!

Vi erbjuder

Hos oss kommer du:

 • Tillhöra en verksamhet vars uppdrag är att bedriva sjukvård, undervisning och forskning på hög internationell nivå.
 • Få en unik kombinationstjänst.
 • En introduktion som anpassas efter egna erfarenheter och behov.

Självklart får du också ta del av samtliga generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten

ECMO centrum vid Karolinska Universitetssjukhuset Solna är ett av Europas stora centra inom området. ECMO centrum är en enhet i ett av två verksamhetsområden inom funktion Barn PMI (Perioperativ medicin och intensivvård) på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Här behandlas både nyfödda, pediatriska och vuxna patienter med akut reversibel hjärt- och lungsvikt. Detta sker med hjälp av en modifierad hjärtlungmaskin. ECMO (Extra Corporal Membran Oxygenation) är en högspecialiserad behandlingsform inom intensivvården som innebär att blodet syresätts utanför kroppen. ECMO centrum har ett nationellt och delvis internationellt uppdrag inom området. Vi har ett välfungerande transportsystem som hämtar/lämnar patienter över hela landet och även inom norra Europa. Vårt mål är att vara en Europaledande universitetsklinik genom att utgå ifrån patientnyttan, säkerhetsrutiner och tillvaratagande av allas kompetens.

I tjänsten ingår en deltidsanställning på 25% i Karolinskas transportteam. Transportteamet bemannar Karolinskas intensivvårdhelikopter. Teamet används också när det finns behov av intensivvård i flygplan eller längre sträckor med intensivvårdsambulans. Karolinska har idag fyra transportteam: ett för förtidigt födda barn, ett team för barn med intensivvårdsbehov och ett team för ECMO patienter. Rekryteringen till den här tjänsten avser ett det fjärde transportteamet AITT som kommer ta hand om vuxna patienter som är i behov av intensivvårdstransport. Din grundanställning kommer att vara på ECMO centrum där du ingår i transportteamet som transporterar vuxna IVA patienter.

På vår högspecialiserade enhet arbetar vi som interprofessionella team kring patienterna där alla yrkeskategorier gemensamt har en kontinuerlig dialog avseende behandlingsstrategier och vårdplanering. Som intensivvårdssjuksköterska kommer du vara en del i det tvärprofessionella teamet där vi bedriver högspecialiserad, högteknologisk intensivvård samt omvårdnad av mycket svårt sjuka patienter. Du får en gedigen inskolning av våra kompetenta, engagerade och trevliga kollegor. I inskolningen ingår en ECMO-utbildning enligt ELSO-standard (Extracorporeal Life Support Organisation). Även efter inskolningen fortsätter kontinuerlig kompetensutveckling och träning för att upprätthålla och fördjupa sina kunskaper.

Vi söker 

Vi söker dig som: 

 • Är specialistsjuksköterska med intresse för att utvecklas inom specialområdet ECMO.
 • Samarbetar för att nå gemensamma mål och tar egna initiativ.
 • Tar eget ansvar för ditt arbete och gör det som krävs för ett bra slutresultat.
 • Är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Vidare ser vi även att du arbetar enligt yrkesetiska koder och skapar delaktighet och samsyn i vårdmötet. Du visar respekt för patienten, ger säker vård som präglas av öppenhet och kvalitet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Kvalifikationer

Krav:

 • Specialistsjuksköterska med examen inom intensivvård

Meriterande:

 • Yrkeserfarenhet inom intensivvård eller likvärdig akutverksamhet på minst 2 år
 • Erfarenhet från prehospitala transporter

Om rekryteringsprocessen 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

 1. CV
  2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
  - Personligt brev (frivilligt)
  - Yrkeslegitimation

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4826
Kontakt
 • Henrik Bucht, 0724-641294
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
 • Vårdförbundet Huddinge, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-29

Tillbaka till lediga jobb