Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Hjärta Kärl Neuro, ME Neurokirurgi

Är du legitimerad sjuksköterska som är tekniskt lagd och intresserad av medicinskteknisk utrustning? Vill du ha en spännande och varierande tjänst inom ryggmärgsstimulering hos oss på Neurokirurgen? Välkommen med din ansökan! 

Vi erbjuder

 • En tjänst som ger dig unik och utvecklande spetskompetens inom neuromodulering, där möjlighet till påverkan av behandling och resultat är stor.
 • Fortlöpande utbildning för att utvecklas och fördjupa dig inom detta spännande område. Oftast sker utbildningen av de företag som tillhandahåller SCS-apparatur, i vissa fall utomlands.
 • En stimulerande arbetsmiljö inom det mest spännande och högspecialiserade område man kan tänka sig. Vi har en Omvårdnadsakademi som bland annat arbetar med att inspirera och stödja samt uppmuntra till utbildning, utveckling och forskning.

Självklart får du också ta del av de generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten

Vi har nyligen skapat Neurocentrum som är ett Kunskapscentrum för de delar inom sjukhuset som arbetar med neurosjukdomar. Vi arbetar med innovativa samarbetsformer för att lösa vårt gemensamma uppdrag. Neurocentrum driver utveckling genom mer samarbete och decentraliserat beslutsfattande. Vi skapar förutsättningar att stärka både patientflöden och profession. 

Ryggmärgsstimulering, även kallad SCS (Spinal Cord Stimulation) är en behandlingsteknik som använts sedan 1967, med goda resultat på neuropatisk smärta, även kallad nervsmärta. Patienten får en elektrod inopererad invid ryggmärgen som stimulerar det smärtande området och ger en smärtlindrande effekt. Dina arbetsuppgifter som SCS-sjuksköterska innebär att programmera den apparatur patienterna erhåller, både på operation och på vårdavdelning samt uppföljande mottagningsbesök efter operation.

I uppdraget ingår även att vara tillgänglig för patienter via telefon/1177, informera om kommande steg i vårdkedjan, ge stödjande samtal, möta patienter och dess närstående både på mottagningen och avdelningen samt förmedla kontakter med andra professioner inom hälso- och sjukvården. Arbetet utförs i nära samarbete med företagsrepresentanter inom området, samt de neurokirurger som ingår i teamet.

Tjänsten är en del av öppenvården inom ME Neurokirurgi med omvårdnadschef som närmsta chef. Som SCS-sjuksköterska är du för närvarande ensam inom ditt kompetensområde, och därför behöver du vara trygg i din yrkesroll och se en positiv utmaning i att arbeta självständigt. Vi vill gärna ha med dig, erfaren och engagerad sjuksköterska, som vill vara med och skapa världsledande sjukvård!

Tjänstgöring måndag-fredag, dagtid.

Vi söker dig som

 • Är tekniskt lagd och intresserad av medicinskteknisk utrustning då stor del av arbetet innebär att programmera SCS-apparatur.
 • Har lätt för att lära och du trivs med att arbeta självständigt kring såväl planering av ditt egna arbete, såsom i rollen som samordnande sjuksköterska för hela SCS-flödet.
 • Har ett stort fokus på kvalitet och patientsäkerhet i ditt yrkesutövande samt har ett genuint intresse för människan. Genom ditt engagemang, professionella förhållningssätt och din kommunikativa förmåga skapar du goda relationer med medarbetare i det specifika teamet och med patienter. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för dig som känner igen dig i vår beskrivning väntar en spännande möjlighet där vi tar vara på din värme, energi och vilja att förändra livskvalitén för många patienter.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska motsvarande svensk legitimation.
 • Minst 2 års erfarenhet som sjuksköterska.
 • Du skall kunna formulera dig väl i tal och skrift i svenska och engelska.

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet av att arbeta i operationsmiljö alternativt inom smärtbehandling.
 • Tidigare erfarenhet av neurokirurgi och eller neurologi.    

Vi eftersträvar en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald samt en jämn könsfördelning.

Om rekryteringsprocessen

 • ME Neurokirurgi vårdar patienter som är minderåriga, därför kommer utdrag ur belastnings- och misstankeregister att göras innan eventuell anställning.
 • Intervjuer kommer att ske fortlöpande och anställning kan komma att ske innan annonsens sista ansökningsdatum, så vänta inte med din ansökan! 

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4643
Kontakt
 • Frida Wikberg, 08-12375601
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb