Stockholms läns sjukvårdsområde, HC Sollentuna barn

Om oss:

Habiliteringscenter Sollentuna barn är en specialistmottagning i öppenvården som tillhör verksamheten Habilitering & Hälsa. Vi erbjuder insatser till barn mellan 0-17 år med varaktiga funktionsnedsättningar som exempelvis autismspektrumdiagnos, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. 

Arbetet bedrivs i tvärprofessionellt teamarbete tillsammans med kurator, logoped, psykolog, fysioterapeut/sjukgymnast, specialpedagog och arbetsterapeut. På mottagningen arbetar totalt sex sjukgymnaster/fysioterapeuter.  Vår mottagning ligger i nybyggda lokaler i Färgskrapan i centrala Sollentuna med närhet till pendeltåg och bussar.

Om tjänsten:

Som sjukgymnast/fysioterapeut inom habiliteringen får du ett självständigt, omväxlande och mycket stimulerande arbete. Du kommer att arbeta med patienter inom en stor variation av diagnoser och funktionsnedsättningar till exempel cerebral pares, muskelsjukdomar, kromosomavvikelser, autismspektrumdiagnos samt intellektuell funktionsnedsättning. I arbetet ingår behandling, individuellt och i grupp, motoriska bedömningar, kartläggning samt, förskrivning och uppföljning av bl a förflyttnings- och ortopedtekniska hjälpmedel.

Du kommer att upprätta vård- och åtgärdsplaner i samråd med patienten och dess nätverk för att få en samsyn kring insatser och delaktighet. Dina behandlingar syftar till att stödja barnet i dess motoriska utveckling för att ge största möjliga självständighet samt optimera den omgivande miljön utifrån de förutsättningar som finns. I arbete ingår även konsultation och kunskapsöverföring till närstående och personal i patientens närmiljö som ex förskolor och skolor. Arbetet innebär ibland möte med familjer i kris eller ansträngd livssituation där lyhördhet för familjers förutsättningar och samverkan med teamkollegor är centralt. Arbetet sker både på mottagningen samt i barnets närmiljö. Tjänsten innebär därför resor inom våra upptagningskommuner.

Vi samverkar ofta med vårdgrannar och andra myndigheter, då våra patienter ofta har komplexa behov. Just nu söker vi en sjukgymnast/fysioterapeut med placering i vårt team som jobbar med patienter med rörelsenedsättning och intellektuell funktionsnedsättning.

Om dig:

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och har intresse av arbete med barn med olika funktionsnedsättningar och dess nätverk. Det är meriterande om du har erfarenhet av habilitering eller annat arbete med personer inom vår målgrupp. Du har god samarbetsförmåga och gärna erfarenhet av arbete i tvärprofessionellt team och av samverkan med barns nätverk. Du är strukturerad, noggrann och samtidigt flexibel för att klara och tycka om det varierade arbetsinnehåll som finns i vår verksamhet. Du klarar att självständigt planera och utföra ditt arbete som fysioterapeut/sjukgymnast och då många vårdadministrativa uppgifter ingår bör du vara van vid arbete i Take Care eller andra vårdadministrativa system. Vi ser helst att du har körkort då arbetet innebär många resor inom våra 6 upptagningskommuner

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

Anställningsform:

Heltid, föräldravikariat 230801–240630 eller enligt överenskommelse. Finns troligen möjlighet till förlängning. 

Kontakta gärna:

Enhetschef Anna Ågren

Tel 08-123 359 40

Fysioterapeut Therese Lydeholt Berg 

Tel 08-123 358 13 

Facklig representant:

SACO, Janne Virtanen, SACO, 08-123 475 29

Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling  och driver flertalet specialiserade enheter. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. 

Lyssna gärna på Habilitering & Hälsas podd Funka olika www.habilitering.se/fakta-och-rad/podden-funka-olika/ och läs vår tidning Funktion i fokus  www.habilitering.se/fakta-och-rad/funktion-i-fokus/ Du kan även läsa mer om oss på Jobba hos oss  www.habilitering.se/om-oss/jobba-hos-oss/

Övrig information:

Vi tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230801 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4597
Kontakt
  • Anna Ågren, 08-12335940
Facklig företrädare
  • SACO, Janne Virtanen, 08-12347529
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb