Karolinska Universitetssjukhuset, Perioperativ medicin och intensivvård

Vill du vara med och leda den mest avancerade vården in i framtiden? Trivs du i en ledarroll som präglas av teamarbete, stor variation och många kontaktytor? Då är uppdraget som omvårdnadschef på vår Pre-postoperativa enhet i Huddinge vara något för dig!

Vi erbjuder

Hos oss får du möjlighet att vara med och utveckla/leda en verksamhet med mycket positiv kraft och energi! Tillit, arbetsglädje och prestigelöshet är grundläggande för vårt arbete på vårdgolvet liksom i vår ledningsgrupp.

Här blir du en del av en grupp om tre omvårdnadschefer som tillsammans coachar, utvecklar och motiverar medarbetarna i ett delat ledarskap. Tillsammans bildar ni ett team som kompletterar varandra och bidrar till varandras utveckling.

Inom Prepostop i Huddinge bedrivs avancerad postoperativ vård samt pre- och postoperativ optimering av patienter, varav ungefär 20% är barn. Vår position i vårdkedjan gör att vi behöver ha en stor flexibilitet, eftersom det kan vara svårt både att förutspå patienternas vårdbehov och när de ska komma till oss. Det gör att den ena dagen inte blir den andra lik. Verksamheten bedrivs sedan 2020 i helt nya lokaler.

Om tjänsten

Som omvårdnadschef leder du tillsammans med dina chefskollegor arbetet och är förstalinjechef och ledare för undersköterskor, sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor. Genom ditt ledarskap stöttar du medarbetarna i deras arbete och utvecklar verksamheten tillsammans med dem.

Du ansvarar tillsammans med dina chefskollegor för patientens vårdkvalitet, har ett sammanhållet ansvar för vård (utfall/kvalitet/produktion), forskning och utbildning (FoU) och ekonomi samt rekrytering av personal för att säkerställa rätt kompetens och bemanning - för att möjliggöra goda förutsättningar för dina medarbetare och deras arbetsmiljö. I rollen ingår ansvar för både den fysiska och den psykosociala arbetsmiljön.

Du rapporterar till vårdenhetschef och arbetar tillsammans med övriga omvårdnadschefer, sektionschefer samt verksamhetsstrateg. Du har administrativt stöd av bemanningsassistenter samt stöd av ekonomicontroller och HR-partner knutna till enheten. Du ingår i verksamhetens ledningsråd.

Vi söker

Vi söker dig som har ett genuint intresse för ledarskap. Du har god klinisk kunskap, förmåga att skapa en god akademisk vårdmiljö som möjliggör forskning och utbildning och strävar efter att förbättra vårdprocesser i samarbete med chefskollegor och medarbetare.

För att lyckas i rollen som omvårdnadschef hos oss ser vi att du:

 • Leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper, skapar engagemang och delaktighet.
 • Har god samarbetsförmåga, är trygg, stabil. Du skiljer på det personliga och professionella och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.
 • Är trygg, stabil och har god självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.
 • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska
 • Flerårig klinisk erfarenhet som sjuksköterska
 • Tidigare chefserfarenhet

Meriterande:

 • Specialistutbildning inom primärt intensivvård, anestesi eller akutsjukvård
 • Magisterexamen
 • Tidigare erfarenhet från forskning

Varmt välkommen att söka!

Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. 

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@regionstockholm.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4592
Kontakt
 • Tommy Olsson, Vårdenhetschef, 08-58587936
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet: Mira Nyberg, mira.nyberg@regionstockholm.se
 • Kommunal: Mattias Nilsson, mattias.nilsson@regionstockholm.se
 • Vision: Kristina Nilsson, kristina.p.nilsson@regionstockholm.se
 • Läkarföreningen: Yvonne Dellmark, yvonne.dellmark@regionstockholm.se
Publicerat 2023-08-14
Sista ansökningsdag 2023-09-03

Tillbaka till lediga jobb