Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri, SCÄ

Stockholms centrum för ätstörningar söker nu en erfaren och engagerad enhetschef till Heldygnsvården vuxna!

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar och tar emot patienter i alla åldrar.
Vi har en välutvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Kliniken finns idag på Södermalm i Stockholm och vi är cirka 160 anställda.

Heldygnsvård vuxna är en avdelning med tolv platser (varav två självvalda platser), som behandlar patienter över 18 år. Avdelningen har cirka 30 anställda. På kliniken finns även en heldygnsvårdsavdelning som vårdar barn och ungdomar upp till 18 år. Region Stockholm har dessutom fått tillstånd från Socialstyrelsen att starta en nationell högspecialiserad enhet för patienter i alla åldrar med svårbehandlad ätstörning, som skall starta 1 december 2023.

Läs gärna mer om vår verksamhet här

Arbetsuppgifter
Som enhetschef är ditt övergripande ansvar att leda, följa upp och utveckla vården och dess medarbetare. Du ansvarar för enhetens ekonomi, personal, arbetsmiljö samt miljöfrågor. Det dagliga arbetet innebär en aktiv närvaro och ett levande engagemang för enheten och i nära samarbete med enhetens biträdande enhetschef och medicinskt ledningsansvariga läkare.

Viktigt är också att prioritera mellan olika arbetsuppgifter och hjälpa medarbetare att hantera ett högt tempo samtidigt som en hög kvalitet bibehålls. Vi ser också fram emot att du, som kommer att ingå i klinikens ledningsgrupp, har förmågan och intresset för att lyfta blicken och kunna påverka klinikens utveckling och övergripande frågor.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med tidigare chefserfarenhet. Specialistexamen inom psykiatri och erfarenhet från psykiatrisk verksamhet är meriterande, liksom erfarenhet och kunskap om ätstörningsvård. Evidensbaserad vård, forskning, utveckling, riktlinjer och patientsäkerhet är viktigt för dig. Kunskap om FBT, KBT-E, MANTRA och/eller SSCM är meriterande, liksom DBT/RO-DBT.

Du är intresserad av ledarskap och inspirerande och trygg ledare med god samarbetsförmåga. Du har förmåga att hantera ett brett spann av frågor samtidigt som du är en närvarande chef för dina medarbetare. Du har erfarenhet från arbete i offentlig organisation samt intresse för utvecklings- och förändringsarbete.

Att du är lyhörd, lojal och nytänkande, prestigelös och engagerad är egenskaper vi lägger stor vikt vid. Du är kommunikativ och tydlig i ditt ledarskap, kan sprida arbetsglädje i personalgruppen och har förmågan att få en grupp att arbeta mot gemensamma mål. Som person är du positiv, trivs när det händer mycket omkring dig och vågar ta egna initiativ.

Speciellt viktigt är att du har förmåga att arbeta efter behandlingskoncept och hjälpa teamet att vara konsekvent och transparent i sitt agerande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av arbete i Windows Office inklusive Teams samt Region Stockholms olika IT-system såsom Heroma, Raindance, QlikView, Clockwork, Edit/Platina och Take Care är meriterande.

Anställningsform: 
Tillsvidareanställning i grundprofession sjuksköterska.
Chefsförordnande på tre år i taget.
Heltid, 40 timmar/vecka.

Vårt erbjudande:
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme och har 5000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår. 

Läs mer om vårt arbetsgivarerbjudande här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4500
Kontakt
  • Mikaela Lithman, 072-5481374
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, 08-12340492
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Tillbaka till lediga jobb