Karolinska Universitetssjukhuset, Medicinsk Diagnostik Karolinska, Klinisk immunologi och transfusionsmedicin

Är du specialist i Immunologi och Transfusionsmedicin med intresse för ett utvecklande arbete, inspirerande kollegor och undervisning? Då kan detta vara en tjänst för dig att söka. Välkommen!

Vi erbjuder
En möjlighet för dig att arbeta som specialistläkare inom Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin som är en medicinsk enhet inom funktionen Medicinsk Diagnostik Karolinska.

I vårt team erbjuds du goda möjligheter till ett stimulerande och utvecklande arbete i en dynamisk och föränderlig verksamhet i nära samarbete med kollegor.

Vi arbetar i precisionsmedicinens absoluta framkant där du kan medverka till att utveckla skräddarsydda behandlingar och diagnostiska verktyg utifrån patienternas behov.

För att leda denna utveckling och verksamhet krävs ett stort driv, hög kompetens samt stor samarbetsförmåga. Känns detta som rätt nästa steg i din karriär så sök till oss på Klinisk immunologi och transfusionsmedicin (KITM) på Karolinska Universitetssjukhuset! Vi erbjuder goda möjligheter till ett stimulerande och utvecklande arbete i en dynamisk och föränderlig verksamhet i nära samarbete med medarbetarna och övriga chefer på KITM.

Självklart får du också ta del av de generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder. Läs mer om dessa här!

Om oss
Inom vår verksamhet arbetar omkring 350 personer och vår enhet Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin är indelad i fyra sektioner: Bloddonation, Transfusionsmedicin, Klinisk immunologi och Hemoterapi.

Transfusionsmedicin ansvarar för blodgivning, blodkomponentframställning och distribution av blodprodukter i större delen av Stockholm. Inom verksamheten finns också en avdelning patientbehandlingar inkluderande stamcellsskörd och stamcellshantering.

Vi utför utredningar vid immunbristsjukdomar, allergier och autoimmuna sjukdomar men också utredningar och uppföljningar i samband med organ- och stamcellstransplantationer. En omfattande forsknings- och utvecklingsverksamhet är knuten till laboratoriet och verksamheten är ackrediterad enligt JACIE, EFI och Swedac. Utöver våra rutinanalyser utförs många interna och externa projekt från forskning och industri.

Vårt kontinuerliga förbättringsarbete syftar till att höja kvaliteten på våra analyser och behandlingar och effektivisera verksamheten. 

Om tjänsten
I arbetsuppgifterna ingår bedömning av immunologiska analyser inom såväl allergi och autoimmunitet som transplantation av både organ och stamceller.

Arbetet inom den transfusionsmedicinska delen av verksamheten innefattar bland annat översyn av transfusionsstrategier, blodgruppsserologiska utredningar samt deltagande i nationella arbetsgrupper för bland annat säkerställande av blodförsörjning.

Patientarbete innefattar bedömningar inför elektiva och akuta behandlingar på aferesmottagningen samt kliniska bedömningar av stamcellsdonatorer. Du kan även fördjupa dig inom specialanalyser som utförs inom verksamheten, såsom analyser vid trombocytopenier och neutropenier samt helgenomsekvensering vid utredning av immunbristsjukdomar.

I tjänsten som specialistläkare ingår att du har medicinska ansvarsområden där du leder arbetet för kvalitet, utveckling och undervisning. Jourtjänstgöring ingår.

Vi söker
Vi söker dig som har ett intresse för kvalitetsarbete, utveckling och forskning och som vill vara med och delta i vår verksamhet i ett skede av stark utveckling. Då du kommer att arbeta tillsammans med flera olika grupper och personalkategorier, lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga och flexibilitet. Förmåga till självständigt arbete, noggrannhet och initiativförmåga värderas högt.

Kvalifikationer
Krav:

  • Specialistbevis i Klinisk immunologi och transfusionsmedicin.

  • Goda kunskaper inom kliniska immunologiska analyser.

Meriterande:

  • Medicinskt ansvar inom serologi och autoimmunitet alternativt transplantationsimmunologi.

  • Forskningserfarenhet inom relevant ämne.

  • Erfarenhet av ackrediteringsarbete.

  • Erfarenhet av den aktuella verksamheten.

Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.
Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4323
Kontakt
  • Tengyu Wang, 0704-613668
Facklig företrädare
  • Lyda Osorio Fernandez, lyda.osorio-fernandez@regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-11
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Tillbaka till lediga jobb