Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Cancer, ME Bäckencancer

Är du en legitimerad sjuksköterska med tidigare erfarenhet av och intresse för högspecialiserad kirurgisk vård samt vill fördjupa dina kunskaper inom gynekologi och kolorektalkirurgi? Värdesätter du en strukturerad arbetsplats, där du får vara med och påverka samt utveckla vården och samtidigt ha kul tillsammans med kollegor? Sök då tjänsten som sjuksköterska till avdelning Bäckenkirurgi 8.


Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett stimulerande och lärorikt arbete som sjuksköterska. Hos oss få du en bred kunskap inom kirurgi och pre- & postoperativ vård. Vårt mål är att du kontinuerligt ska kunna utvecklas i din roll som sjuksköterska och fördjupa dina kunskaper inom omvårdnad. Vi vill fånga upp ditt intresse och din kunskap inom kirurgisk omvårdnad och samtidigt utveckla Bäckenkirurgi 8. Detta genom att du får avsatt tid för utvecklingsarbete och möjlighet att lära ut din kunskap till övrig personal.

Hos oss kommer du att få:

 • Sex veckors strukturerad introduktion där du också får möjlighet att delta på operation, postop samt våra mottagningar. Detta för att få en bild av patientens väg genom vården.
 • Avsatt tid för utvecklingsarbete inom för verksamheten relevant omvårdnadsområde ex inom smärta, nutrition, postoperativ vård etc.
 • Handledning och nära samarbete med våra kliniska omvårdnadsledare, som är en tillgång för all omvårdnadspersonal i det dagliga vårdarbetet och avdelningens utvecklingsarbete.
 • Veckovisa föreläsningar om exempelvis patientfall, olika typer av operationer, omvårdnadsåtgärder mm. där du får vara med och bedriva utbildning för övrig personal rörande ditt omvårdnadsområde.
 • Handleda sjuksköterskestudenter samt introducera ny personal på avdelningen.
 • Gemensam introduktionsutbildning för nya medarbetare med fokus på våra diagnoser och verksamheter inom Tema Cancer.
 • Få arbeta med högspecialiserad kirurgisk vård i en arbetsgrupp som värdesätter gemenskap och trivsel på jobbet.
 • Möjlighet till kompetensutveckling genom specialistutbildning, kurser och konferenser.
 • Ett närvarande ledarskap av omvårdnadscheferna Elin och Lovisa, som uppmuntrar och ger förutsättningar till fortsatt utveckling.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss på Karolinska Universitetssjukhuset och vill du läsa mer om våra förmåner kan du läsa här.


Om tjänsten

Hos oss vårdas vuxna patienter med gynekologisk eller kolorektal cancer. Majoriteten av patienterna kommer för planerad vård, men vi har också ett akut intag. Våra patienter kommer från hela Sverige och genomgår högspecialiserad öppen bukkirurgi. Vi arbetar enligt ERAS (Enhanced Recovery After Surgery) ett strukturerat behandlingsprotokoll som syftar till att förbättra patientens återhämtning.

Avdelningen kännetecknas idag av struktur där tydliga rutiner underlättar och förenklar arbetet. Tillsammans med dig vill vi ta nästa steg framåt i utvecklingen av Bäckenkirurgi 8. Arbetsgruppen är blandad, både till ålder och erfarenhet där flera sjuksköterskor är specialistutbildade i kirurgisk vård. Det är en härlig stämning i arbetsgruppen och vi hjälper och stöttar varandra i det dagliga arbetet.

Vårdavdelningen har 20 vårdplatser och är öppet dygnet runt veckans alla dagar. Som sjuksköterska leder, planerar och organiserar du den pre- och postoperativa omvårdnaden kring patienten i nära samarbete med undersköterskor och läkare. I teamet ansvarar du som sjuksköterska för 5 patienter tillsammans med två undersköterskor och har även ett nära samarbete med fysioterapeut och dietister. Vi har också en sjuksköterskeledd inskrivningsmottagning, där du som sjuksköterska har egen mottagning för patienter som planeras för operation.

Hos oss arbetar du tvåskift (dag, kväll och helg). Du lägger ett individuellt schema ca 10 veckor åt gången. Möjlighet att arbeta treskift kan erbjudas om intresse finns. Vår ambition är att vara lyhörd inför dina behov i schemaläggningen och tillsammans hitta lösningar som passar både dig och verksamheten!

För dig som är intresserad av tjänsten finns möjlighet till hospitering. Vi uppmuntrar kommande medarbetare att komma och träffa blivande kollegor, se miljön och skapa sig en egen uppfattning av arbetsplatsen.


Vi söker

Dig som har tidigare erfarenhet av akutsjukvård, företrädesvis kirurgisk vård och som vill fördjupa dina kunskaper ytterligare. Du vill vara med och utveckla omvårdnaden på Bäckenkirurgi 8. Du har förmåga att hantera komplexa situationer, är trygg i dig själv och kan anpassa dig till vad omgivningen kräver. Du reflekterar kring, och strukturerar ditt arbete med bibehållet lugn. Du är ansvarstagande och arbetar på ett lösningsfokuserat sätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Rekrytering sker fortlöpande.


Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet från akutsjukvård företrädesvis inom kirurgi. 

Meriterande:

 • Meriterande: Specialistutbildning inom kirurgisk vård.

Vi ser fram emot att träffa dig!

Hälsningar Elin och Lovisa, omvårdnadschefer på avdelningen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4278
Kontakt
 • Elin Blomdahl, 072-5840809
Facklig företrädare
 • Claudine Ahlgren, Vårdförbundet Solna, claudine.ahlgren@regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-10
Sista ansökningsdag 2023-06-13

Tillbaka till lediga jobb