Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Inflammation och Åldrande

Är du sjuksköterska med flera års yrkeserfarenhet och har ett stort intresse för att utveckla och utvecklas som ledare inom omvårdnad samt är nyfiken på Gastroenterologi med både medicinsk och kirurgisk inriktning?  Vill du vara med och göra skillnad på riktigt hos det sjätte främsta universitetssjukhuset i världen? Newsweeks ranking ”World´s Best Hospitals 2023”.

Vi erbjuder:

 •  en spännande roll där du får vara en aktiv del i utformandet av vår växande verksamhet, rekrytera fler medarbetare till ditt team och sedan arbeta aktivt med att leda arbetet med att skapa teamkänsla.
 • en bred chefserfarenhet inom en verksamhet med stort fokus på omvårdnad.
 • möjlighet att vara med och utveckla både medicinsk vård i framkant samt dagvårdens/mottagningens interna arbete.
 • kontinuerlig kompetensutveckling, med extra stort fokus på ledarskap och utveckling via reflektion självständigt ledarskap men i nära samarbete med både ledningsgruppen, vårdenhetschefen och andra omvårdnadschefer. Hos oss tror vi på att dela kunskapen så att man inte behöver uppfinna hjulet på nytt.
 • härligt och glatt arbetsteam där alla är utvecklingsinriktade och brinner för omvårdnad, god kvalitet och patientsäkerhet i världsklass.

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart också ta del av de förmåner som vi erbjuder och här kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig som chef på Karolinska.

Om tjänsten:

Gastroenterologi är en specialitet inom Tema Inflammation och åldrande och den Medicinska enheten (ME) Gastro, Hud, Reuma som bedriver högspecialiserad vård och forskning.

I Huddinge har vi vår neurogastromottagning och dagvård samt även gastrolab. Där utreder och behandlar vi olika former av tarmdysmotilitet som beror på neuromuskulära sjukdomar i mag- och tarmkanalen eller är följdtillstånd till systemiska sjukdomar. Vi sköter också patienter med ovanliga gastrointestinala sjukdomar.

Inom Gastro i Solna utreder och behandlar vi patienter med inflammatoriska mag- och tarmsjukdomar, där har vi utöver dagvård och mottagning, även vår slutenvårdsavdelning.

Sedan flera år tillbaka är Karolinska en av få kliniker i landet som har erfarenhet av avancerad farmakologisk behandling för tarmsvikt. Nu utvecklar vi även den kirurgiska delen. Vi siktar mot en gastrovård i världsklass där en god omvårdnad genomsyrar allt det vi gör i mötet med patienten.

Mottagningen samarbetar med andra ledande centra i Sverige och även internationellt. Nu behöver vi en omvårdnadschef som vill leda vår växande verksamhet.

Som omvårdnadschef (OVC) inom öppenvården/mottagning vid Gastro, Hud och Reuma arbetar du som första linjens chef mot båda våra siter i Solna och Huddinge. Du ansvarar för 14 sjuksköterskor och en undersköterska. Du leder arbetet tillsammans med vårdenhetschefen för ME Gastro, Hud, Reuma vilket även är den chef du rapporterar till. Utöver din närmsta chef har du även stöd av controller och HR-partner för ekonomi och personalfrågor. Som en del i rollen så kommer du även arbeta nära sektionscheferna inom specialiteten.

Våra chefer inom öppenvården Inflammation har ett tätt samarbete och är ett gott stöd till varandra och det finns mångårig erfarenhet i teamet. Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och utveckla och leda en verksamhet med mycket positiv inställning och öppet klimat. Du medverkar i verksamhetsområdets ledningsgrupp tillsammans med vårdenhetschef omvårdnad, omvårdnadschefer, HR-partner, verksamhetsutvecklare och omvårdnadsansvarig.

Vi söker dig som:

 • har ett genuint intresse för omvårdnad, förändringsarbete och ledarskap.
 • leder, motiverar och förser andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra samtidigt som du skapar engagemang och delaktighet.
 • tar ansvar för det egna arbetet. Du strukturerar självständigt ditt angreppssätt och driver processer vidare.
 • planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp mål och tidsramar samt säkerställer att dessa hålls.
 • trivs med att arbeta mot mål och fokuserar på resultat. Som person styrs du av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande samt att du förändrar din inriktning när målen ändrar sig.
 • kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.
 • har lätt för att anpassa dig till en föränderlig vardag. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändring.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer:

Krav:

 • Svensk sjuksköterskelegitimation
 • Flera års erfarenhet som sjuksköterska
 • Erfarenhet av att arbetsleda det dagliga arbetet 

Meriterande:

 •  Ledarskapsutbildning
 • Chefserfarenhet 

Om rekryteringsprocessen:

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@regionstockholm.se .

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4258
Kontakt
 • Anna-Karin Olofsson, 070-1671097
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
 • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
 • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
 • SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
 • Ledarna, ledarna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-20
Sista ansökningsdag 2023-06-17

Tillbaka till lediga jobb