Internmedicin på Södersjukhuset är Sveriges största internmedicinska klinik med drygt 500 anställda, sju vårdavdelningar, medicinmottagning och endoskopiskt centrum. 

Här är vi både hjärta och kärl! Vi brinner för våra patienter och det vi gör! Känner du likadant så kom och hjälp oss att bli Sveriges ledande akutsjukhus! Vi söker dig som är specialistläkare, har ett stort engagemang för ledarskap och för att tillsammans med dina medarbetare utveckla vår verksamhet!

För att möta utmaningarna i framtidens hälso- och sjukvård arbetar vi kontinuerligt med att utveckla vår verksamhet, med patienten i fokus och för en säker vård med hög kvalitet. Genom ett utvecklat ledar- och medarbetarskap och en god arbetsmiljö skapar vi mervärde för dem vi är till för. 

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete, där du i nära samarbete med en chefskollega och utifrån verksamhetsområdets mål ansvarar för personalledning, kvalitetsarbete, verksamhetsutveckling, arbetsmiljö och ekonomi. Ni driver tillsammans med övriga chefskollegor frågor rörande strategisk kompetensförsörjning, bemanning och arbetets organisering. Ytterligare en viktig samarbetspartner är medicinskt ansvarig läkare, som tillsammans med dig arbetar för att säkerställa en god vård av hög kvalitet, patientsäkerhet och utveckling inom respektive specialitet och diagnosområde. 

Som sektionschef rapporterar du till verksamhetsområdeschefen på Internmedicin och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Till stöd i ditt arbete har du controller, HR-partner, verksamhetsutvecklare och administratör.

I ditt uppdrag ingår 50% kliniskt arbete.  

Vad vi erbjuder

Hos oss får du möjlighet att påverka och driva utveckling i stort som smått. Chefsrollens utmaningar möter du tillsammans med ett engagerat chefsgäng och en ledningsgrupp som värdesätter öppenhet, vilja och fokus. Vid start erbjuds du ett introduktionsprogram och fortsatta möjligheter till vidareutveckling inom ditt chef- och ledarskap.

Vi är centralt belägna på Södermalm med närhet till både buss, tunnelbana och pendeltåg. Utöver detta har vi en fantastisk utsikt från sjukhuset med närliggande fina promenadstråk som löper längs med vattnet. Vi på SÖS har vårt eget Hälsoteam med professioner som hälsopedagoger, ergonomer och fysioterapeuter. Personalgymmet erbjuder styrketräning och träningspass och du erbjuds även friskvårdbidrag.

Kvalifikationer

Krav: Specialistläkare i internmedicin eller någon av närliggande specialiteter.

Meriterande: Tidigare erfarenhet av chef- och ledarskap. Erfarenhet av att ha drivit utvecklingsarbete med goda resultat för patient, personal och verksamhet. Forskningserfarenhet och utbildning.

Personliga egenskaper 

Du är en självklar ledare och ser samarbete, dialog och delaktighet som viktiga framgångsfaktorer för att nå resultat och skapa mervärde för våra patienter. Du motiveras av förändringsarbete, ser till helheten och agerar långsiktigt. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera, är lyhörd och ställer höga men realistiska krav i strävan efter resultat. 

Villkor

Tillsvidareanställning som överläkare, biträdande överläkare eller specialistläkare beroende på kompetens. Tidsbegränsat chefsförordnande om tre år med möjlighet till omförordnande. 

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökningsprocessen: Består av två delar

1. Digital ansökan via Södersjukhusets webbsida, Lediga jobb | Södersjukhuset (sodersjukhuset.se)

2. Den andra delen är att du skickar in följande bestyrkta handlingar i pappersform i ett exemplar. Se adress längre ned.

  • Meritförteckning för läkare (blankett finns för utskrift på www.sodersjukhuset.se. Gå in på "Jobba på SÖS" och välj sedan "Karriär och utveckling", därefter "Läkare" och "Meritförteckning för specialistläkartjänster"
  • Bevis på medicine licentiat/doktorsexamen
  • Bevis om legitimation från Socialstyrelsen
  • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
  • Publikationsförteckning

Bestyrkta handlingar skickas till:  HR-partner Malin Jansson, verksamhetsområde Internmedicin, Södersjukhuset, Sjukhusbacken 10, 118 83 STOCKHOLM

Övrigt
Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3905
Kontakt
  • Mihaela Romanitan, 0725993611
Facklig företrädare
  • Nina Nirvén, SACO, 072-4688871
Publicerat 2023-04-26
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb