ASIH Stockholm Södra

ASIH Stockholm Södra är en regiondriven verksamhet med lång erfarenhet av avancerad sjukvård i hemmet och palliativ vård, är en av Sveriges största ASIH-verksamheter. Vi bedriver ASIH och palliativ slutenvård i hela södra Stockholm. Vår vårdavdelning för specialiserad palliativ vård med 16 vårdplatser finns just nu i Långbro park, Älvsjö och är en del i den palliativa vårdkedjan som skapar trygghet för patienter och anhöriga. Till hösten 2024 kommer vi att flytta till helt nyrenoverade lokaler i Solberga. Våra ASIH team utgår från lokala kontor i Handen, Huddinge, Långbro park och Nacka. Totalt vårdar vi runt 400 patienter i den avancerade hemsjukvården.

 På ASIH Stockholm Södra vårdas patienter i alla åldrar med olika diagnoser men vanligast är cancer, KOL, hjärtsvikt och neurologiska sjukdomar. Även patienter med tillfälliga sjukdomstillstånd som kräver behov av intravenösa läkemedel och infusioner vårdas i ASIH.

På vår vårdavdelning prioriteras vård av patienter i livets slut oavsett diagnos. Vi har intag alla veckans dagar och då både från våra team och slutenvården. Vi arbetar i multiprofessionella team och har arbetssätt som främjar god kvalitet och hög säkerhet för både patient och medarbetare. Vårt arbete präglas av en helhetssyn på människan och vi strävar efter att skapa trygghet dygnet runt för patienten och dess närstående genom hög tillgänglighet, delaktighet och kontinuitet.

Inom ASIH Stockholm Södra bedrivs forskning, utbildning och utveckling inom olika områden. 

  

Dina arbetsuppgifter:                

Som specialistläkare hos oss kommer du bedriva och utveckla vård med hög kvalitet i nära samarbete med annan specialist och enhetschef. Arbetet präglas av teamarbete, korta beslutsvägar, delaktighet och vård på patientens villkor. Då vi kommer öppna en ny avdelning under 2024 så kommer du vara delaktig i att starta upp denna.

I ditt arbete finns möjlighet till daglig handledning och vägledning i palliativ vård av erfarna specialister. Det finns goda möjligheter att utvecklas vidare som läkare. Är du inte palliativ specialist finns möjlighet till ST.

 

Kvalifikationer:  

Vi söker en specialistläkare i geriatrik, onkologi, internmedicin, allmänmedicin eller annan lämplig specialitet. Är du dubbelspecialist i palliativ medicin eller har längre erfarenhet av palliativ vård är detta meriterande. Även erfarenhet av vård av patienter i livets slut liksom erfarenhet av svåra samtal med patienter och närstående är meriterande. Ett stort intresse för vårdformen, det palliativa förhållningssättet, hög flexibilitet och en god förmåga att arbeta i team är ett krav. Du bör ha viss kunskap om smärtlindring och symptomlindring.

Vi erbjuder en god introduktion vid tillträde.

Körkort är ett krav för att också kunna arbeta i den avancerade hemsjukvården. Som överläkare vid ASIH Stockholms Södra ingår du också i vår jourverksamhet med beredskapsjour i hemmet.

 

Anställningsform:    

 Heltid alternativt deltid, tillsvidare tjänst

SLSO tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning.

Tillträde enligt överenskommelse.

 

Övrig information:  

Blir du nyfiken? Kontakta oss och få mer information. Det finns möjlighet att auskultera och följa en av våra specialister under en dag!

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3774
Kontakt
  • Anna Ström, 070-4848885
Facklig företrädare
  • Gunilla Bergström, Läkarförbundet, 072–4514355
Publicerat 2023-04-21
Sista ansökningsdag 2023-06-23

Tillbaka till lediga jobb