Vårt team är i uppbyggnadsfas och vi söker nu ytterligare en tjänstedesigners med lång erfarenhet. Tillsammans med teamet för Digital Kundupplevelse samt IT-avdelningen, kommer du leda det strategiska och kundcentrerade arbetet på Trafikförvaltningen.

Om tjänsten

Som tjänstedesigner ligger ett stort ansvar i att forma, driva och slutföra förändringsaktiviteter på ett strategiskt plan i en verksamhet som behöver stöd gällande arbetssätt, kommunikation, utbildning och förändringsledning.

Som tjänstedesigner kommer du bidra med kundcentrerad process och metod i utvecklingen av trafikförvaltningens tjänsteleverans, inte bara begränsat till digitala kanaler, vilket kräver samverkan med stora delar av organisationen utöver IT, t.ex. verksamhet, kommunikation och marknad. Du kommer också stötta utifrån designkompetens i strategiska frågor som mål och prioritering, samt definiera och driva hur vi som organisation behöver utvecklas för att bli en ännu mer kundcentrerad organisation.

Vidare ingår att, tillsammans med andra designers och researchers:

 • utforska våra kunders beteenden, drivkrafter och behov
 • göra kundresekartor, tjänstekartor och ekosystemkartor
 • förkovra dig i strategier och framtidstrender
 • ta fram och utvärdera koncept utifrån de insikter som identifieras i arbete

Som heltidsanställd tjänstedesigner kommer du tillhöra gruppen Digital Kundupplevelse under vår sektion Strategi och Verksamhetsutveckling. Sektionen ansvarar för metod och process kopplat till att utveckla och leverera digitala tjänster som primärt nyttjas av resenärer, men även trafikutövare och andra partners. Gruppen, Digital Kundupplevelse är under uppbyggnad och har i uppdrag att bidra med kompetens, arbetssätt och verktyg för att förstå och möta kundernas behov, beteenden och förväntningar i kundresan.

Vad vi söker efter

Som tjänstedesigner krävs erfarenhet och kunskap om förändringsledning, samt agil transformation i komplexa organisationer. Du trivs när du får skapa goda förutsättningar för dialog och samverkan med andra delar av verksamheten likväl som med externa parter. Du behöver också ha mycket god process- och metodkunskap inom design och kundcentrerad tjänsteutveckling, och är inte rädd att kavla upp ärmarna och använda din metodmässiga verktygslåda.

Vidare har du:

 • relevant högskoleutbildning inom UX Design, Service Design, Business Design eller Interaktionsdesign, eller annan relevant utbildning.
 • 3 års erfarenhet av tjänstedesign
 • dokumenterad erfarenhet av user research
 • dokumenterad erfarenhet av kundrese- och upplevelsekartläggning
 • dokumenterad erfarenhet av tjänstekartor/service blueprint

Då vårt koncernspråk är svenska är det viktigt att du talar och skriver svenska obehindrat.

Det är meriterande med erfarenhet av projektledning och arbete med tjänstedesign från offentlig verksamhet. Vidare är det en positivt om du har jobbat med agila arbetsmetoder och har intresse för analys och användarnas teknikupplevelse.

Som person förutsätter vi att du är trygg i dig själv, bygger relationer och trivs när du får nätverka och samarbeta över gränser. Du är en god kommunikatör som inspirerar och får med dig andra genom att vara transparent.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Malin Engdahl, tfn 0707 86 36 35. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Josephine Modigh, tfn 0707 86 17 09. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2023-04-28. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: Tjänstedesigner, Service designer, Trafikförvaltningen, User research, Business Design, Interaktionsdesign

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2908
Kontakt
 • Josephine Modigh, 070-7861709
 • Malìn Engdahl, 0707-863635
Facklig företrädare
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-123 13942
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-6863992
 • Camilla Nyberg, SACO , 08-12331847
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-04-28

Tillbaka till lediga jobb