Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri Sydväst, Läkarsektionen

Universitetskliniken Psykiatri Sydväst drivs av visionen att erbjuda den bästa psykiatriska vården i Sverige. Vi har omfattande samverkan med Karolinska Institutet och präglas av forskning, nytänkande, innovationer och ständig utveckling. Psykiatri Sydväst är i sin helhet samlad i Flemingsberg vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Läs mer om Psykiatri Sydväst här

Vi söker nu en överläkare till vår utredningsenhet som bedömer inkomna remisser till vår klinik, genomför diagnostiska utredningar och styr patienterna till rätt vårdnivå och behandling, inom och utanför vår klinik. I nuläget arbetar 7 överläkare vid enheten, varav en är medicinskt ansvarig, samt flera underläkare.

Vi ser positivt på möjligheten till kombinationstjänster, där du som överläkare kombinerar klinisk tjänstgöring på utredningsenheten med forskning eller arbete inom något av klinikens övriga behandlande enheter. Visst hemarbete är möjligt. Som specialistläkare deltar du efter introduktion i bakjoursarbetet med möjlighet till individuella anpassningar.

Utredningsenheten

Utredningsenheten är Psykiatri Sydvästs remissportal. Hit kommer patienter för utredning av ett brett spektrum psykiatriska frågeställningar. Efter utredning och diagnos planeras patienten för övertag av den mottagning som bäst möter patientens behov. Utredningsenheten utgör ett nav i verksamheten med mandat att fördela patienterna vidare till de behandlande mottagningarna. På enheten finns idag flera erfarna överläkare samt god tillgång till underläkare. Här får du arbeta enligt en utredningsmodell som utgår från SLSO-gemensamma  principer, men också tillför diagnostisk metodik och instrument framtagna av experter inom diagnostik vid Psykiatri Sydväst. Utredningen sker vid behov i team tillsammans med psykolog och inkluderar vanliga psykiatriska frågeställningar inklusive inom neuropsykiatri och personlighetssyndrom. Handledning av underläkare är en central del av arbetet. I vissa fall kvarstår utredningsenhetens läkare som ansvariga för patienter som remitterats för behandling vid en annan enhet inom kliniken. Detta gör det möjligt att utvärdera effekt av behandling som en del av diagnostiken. Arbetsmiljön är mycket kreativ och alla bidrar till det ständigt pågåendeutvecklings- och förbättringsarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialist i psykiatri eller som blir klar med din ST i psykiatri inom 8 månader. Klinisk erfarenhet av psykiatriska utredningar eller ett dokumenterat intresse för diagnostik är meriterande liksom arbete med digitala arbetsformer. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Personliga egenskaper

Du har en god kommunikativ förmåga i relation till kollegor och patienter, är stabil, har ett gott kliniskt omdöme, är initiativtagande, har en god administrativ förmåga och är strukturerad.  Du kan arbeta både självständigt och i team. Du har en helhetssyn både på patienten och verksamheten, är lösningsorienterad och kan anpassa dig efter omständigheterna, är resultatinriktad och vill ständigt vidareutvecklas.  Du är intresserad av och har erfarenhet av klinisk handledning.

Vi erbjuder

En kreativ arbetsmiljö med korta beslutsvägar, hög kollegialitet, flexibilitet, strukturerade arbetssätt och möjlighet till individuell utveckling. Som nyanställd hos oss erbjuds du att delta i Psykiatri Sydvästs utvecklingsprogram för specialistläkare som löper över ett år och innefattar psykiatrisk diagnostik, farmakologi/neurovetenskap, LPT/ledarskap och akutpsykiatri.

Urval sker löpande och tjänsterna kan tillsättas innan sista annonseringsdag.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Vid överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2706
Kontakt
  • Felicitas Falck, 0700-038322
Facklig företrädare
  • Raquel Olofsson Falla, läkarförbundet, 070-3037382
Publicerat 2023-03-16
Sista ansökningsdag 2023-05-21

Tillbaka till lediga jobb