Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge

Är du intensivvårdssjuksköterska med ett stort intresse för utbildning och vill prova hur det är att arbeta som utbildningsledare inom intensivvård? Då är denna tjänst något för dig då en av våra utbildningsledare går på föräldraledighet och vi söker en vikarie!

Vi erbjuder

Kombinationen av att arbeta med utbildningsuppdraget och patientnära vård som intensivvårdssjuksköterska kommer att ge dig möjlighet att utveckla både din kliniska excellens och dig själv som pedagog. Du kommer ha goda möjlighet att utforma och utveckla uppdraget utifrån din kunskap och kompetens. Du kommer att jobba i ett team där vi värdesätter dina kunskaper och erfarenheter från första stund och du kommer få en gedigen introduktion för uppdraget.  

Givetvis får du också del av de erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder så som generöst friskvårdsbidrag, fri öppen sjukvård och sign-on bonus. Läs mer här för information och villkor. 

Om tjänsten

Vi är en högteknologisk och multidisciplinär intensivvårdsavdelning som främst vårdar patienter med avancerade hepatologiska, hematologiska, och kardiologiska tillstånd samt komplicerade infektionstillstånd. Vi vårdar även ett stort flöde av patienter som har genomgått övre gastro-kirurgi och ansvarar för hela Stockholms akuta ÖNH-flöde samt bedriver mycket avancerad barnintensivvård efter levertransplantationer. Vi är också ett av Sveriges två centra för levertransplantationer och har ett uppdrag att bedriva Nationell Högspecialiserad Vård inom området.

Du arbetar i team med andra utbildningsledare, omvårdnadschefer, omvårdnadsansvarig, biträdande universitetssjuksköterskor och universitetssjuksköterskor för att skapa en lärande miljö i vården. Som utbildningsledare är du pedagogisk coach, handleder och undervisar våra medarbetare samt koordinerar studentflöden inom intensivvård. Du fungerar som en brygga för att integrera utbildning och livslångt lärande i vården och utveckla den pedagogiska miljön inom intensivvården.

Vi har en modell för verksamhetsförlagd utbildning där vi arbetar strukturerat med handledning av interprofessionella team. Utbildningsledaren ingår i enhetens utbildningsråd där planering av utbildnings- och fortbildningsaktiviteter sker tillsammans med omvårdnadscheferna.
Utbildningsledaren är väl insatt i begreppet universitetssjukvård och arbetar med att förena vård, forskning och utbildning vilket ger ett helhetsperspektiv på verksamheten. Vi ger dig gedigen introduktion för uppdraget.

Tjänsten avser tidsbegränsat vikariat med tillträde 2023-09-01 och 12 månader framåt med chans till förlängning. Vikariatet avser 100% där du arbetar som utbildningsledare 50% och som intensivvårdssjuksköterska i den patientnära vården 50%. 

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeexamen inom intensivvård med lägst magisterexamen

Meriterande:

 • Handledarutbildning minst 7,5 hp
 • Flera års erfarenhet som intensivvårdssjuksköterska
 • Tidigare erfarenhet av utbildningsansvar

Vi söker

Vi söker dig som:

 • Är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det
  personliga och professionella. Förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.
 • Arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt
  sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • Leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra. Skapar engagemang och delaktighet.
 • Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller 
  tidsramar.
 • Har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika 
  förutsättningar. Anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.

Rekryteringsprocess

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

 • CV
 • personligt brev
 • legitimationsbevis

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230901
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2639
Kontakt
 • Johanna Rydström, 08-12380946
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Huddinge, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-05-07

Tillbaka till lediga jobb