Närakuter SLSO, Närakut Danderyd

Nu finns möjlighet att vara med och leda Närakut Danderyd. Just nu har du chansen att söka jobbet som MLA på Närakut Danderyd.

Närakuten ska tillsammans med andra aktörer inom sjukvården erbjuda patienter en god och säker vård med hög medicinsk kvalitet och tillgänglighet. I denna samverkan ingår även akutsjukhusens akutmottagningar, somatiska specialistmottagningar, husläkarmottagningar, psykiatri, ambulanssjukvård och jourläkarbilar. Vårt uppdrag är att erbjuda barn och vuxna akutsjukvård som inte kan anstå, och inte har behov av akutsjukhusets resurser. Våra öppettider är kl. 08.00–22.00 årets alla dagar.

Då vår nuvarande MLA går vidare till nya utmaningar utanför vår verksamhet finns nu möjlighet att söka denna roll. Vi erbjuder en arbetsplats med en god stämning och många kompetenta kollegor. Du jobbar inte ensam men du ska kunna jobba självständig. Du arbetar både med barn och vuxna. Hos oss är sjuksköterskorna tillsvidareanställda och de flesta har många års erfarenhet av akutsjukvård.

Arbetsuppgifter
Som medicinskt ledningsansvarig läkare kommer du förutom att arbeta kliniskt vara med och utveckla närakutens verksamhet. Du kommer att vara direkt underställd verksamhetschefen, ingå i ledningsgruppen för Närakuter SLSO. Du kommer arbeta i nära samverkan med medicinskt ledningsansvarig läkare (MLA) på de andra närakuterna och vara ansvarig för vissa processer/områden för samtliga närakuter inom SLSO. Genom att verka tillsammans både med enheteschefer och andra MLA utvecklar du ditt eget ledarskap. 

Rollen har förutom kliniskt arbete ett stort inslag av utveckling och utbildning. Vi är en del i nätverkssjukvården och i samverkan med våra vårdgrannar kommer du att vara viktig. Du kommer tillsammans med enhetschefen ha en betydande roll i kvalitet och patientsäkerhetsarbetet, liksom i utbildningsfrågor.

Du kommer att vara medicinskt ledningsansvarig läkare för Närakut Danderyd.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är specialistläkare i allmänmedicin eller akutsjukvård. Annan medicinsk specialitet kan också vara aktuell beroende på klinisk bakgrund. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med barn.

Du har erfarenhet av arbete i liknande roll och har förståelse för komplexa strukturer.

Du har svensk läkarlegitimation med specialistkompetens inom relevant område.

Du har goda kunskaper i det svenska språket, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper
Du trivs bra både i den kliniska och administrativa rollen. Du är analytisk, ser helhet och är bekväm med att prioritera. Som person är du driven och följer upp att det som påbörjats även slutförs. Du är bra på att skapa förtroende och bygga relationer på samtliga nivåer i organisationer. Du är självgående och ser samverkan med olika kompetenser och verksamheter som självklart.

Då rollen kräver ett nära och förtroendefullt samarbete kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tillsvidareanställning som läkare med förordnande som Medicinskt ledningsansvarig läkare (MLA).

Övrig information
Vi erbjuder generösa förmåner så som friskvårdsbidrag, fri öppen sjukvård, flertalet försäkringar och utökat antal semesterdagar för dig som är 40 år eller äldre.

Vi tillämpar individuell lönesättning.

SLSO tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2420
Kontakt
  • Anna Färg Hagansbo, 08-12336640
  • Carola Jonsson, 08-12336610
Facklig företrädare
  • Lena Bergqvist, Läkarföreningen, 070-3291969
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb