Vill du jobba med leverantörsrelationer, uppföljning och förvaltning av ramavtal i miljardklassen? Sök tjänsten som avtalsförvaltare på trafikförvaltningen i Region Stockholm!

Om tjänsten

Huvuduppgiften som avtalsförvaltare är att förvalta och följa upp några av trafikförvaltningens stora centrala ramavtal. Du leder arbetet med att etablera, leda, och utveckla leverantörsrelationer och leverantörsuppföljning (SRM) i dina avtal. Ramavtalen avser både varor och tjänster inom områdena entreprenad, IT, BEST (bana, el, signal och tele) m.fl. I rollen ingår också att stötta och coacha verksamheten i avtalsfrågor, genomföra avtals- och leverantörsuppföljningar samt delta i diverse upphandlingar.

Ramavtalen har ett stort antal interna beställare och kontaktytorna är både omfattande och komplexa. Avtalen omsätter, på en aggregerad nivå, miljardbelopp per år och som förvaltare av dessa förväntas du i hög grad arbeta med löpande leverantörsutveckling, totalkostnadseffektivisering och affärsutveckling.

Du får bland annat jobba med:

 • Leder arbetet med att etablera och utveckla leverantörsrelationer och leverantörsuppföljning (SRM) i aktuella avtal
 • Deltar som sakkunnig i upphandlingar och i kategoriarbete i aktuella avtalsområden
 • Arbetar löpande med att affärsutveckla, leverantörsutveckla och totalkostnadseffektivisera avtalen
 • Ansvarar för framtagande av, för respektive avtal, relevanta nyckeltal
 • Säkerställer att förvaltningen av ramavtalen anpassas utifrån avtalets storlek, komplexitet och strategiska vikt för trafikförvaltningen eller andra beslutade principer
 • Utbildar vid behov verksamheten i ramavtalen och säkerställer att relevant information finns tillgänglig på Intranätet
 • Ansvarar för att rapportera utfallet i aktuella avtal utifrån den struktur som beslutats för avtalet
 • Identifierar behov till verksamhetsutveckling och deltar i IU:s interna arbete i dessa frågor
 • Säkerställa, genom uppföljning, att kvaliteten i levererade tjänster och/eller varor håller avtalad nivå
 • Följer upp att upphandlingsprinciperna följs inom ramen för förvaltningen av ramavtal

Du blir en del av den cirka 30 personer starka sektionen Inköp och Upphandling. Du arbetar främst tillsammans med den andra avtalsförvaltaren på sektionen men även med upphandlare och inköpare. Vid behov finns även juriststöd från sektion juridik.

Vad vi söker efter

Som affärsförvaltare är det mycket viktigt med affärsmässighet och resultatorientering och vi värderar även samverkansförmåga och relationsbyggande högt. Andra viktiga kompetenser för att lyckas i rollen är problemlösning och förändringsförmåga.

Du förstår hur affärerna i avtalen fungerar och hur verksamhetens strategier och prioriteringar påverkar dem. Du uppmärksammar och tar tag i olösta problem. I relationer är du trovärdig och samarbetsvillig. Du är genuint intresserad av dina kunders problem och frågor.

I rollen ingår att tolka, bearbeta och presentera material och det är därför viktigt att kunna sätta sig in i och analysera data och text för att i nästa steg kunna kommunicera resultatet på ett pedagogiskt sätt. Det är därför viktigt att din svenska är god, både i tal och skrift.

Vidare har du:

 • Akademisk examen alternativ examen från, för rollen relevant, YH-utbildning t.ex. inköpsrelaterad.
 • Några års erfarenhet som avtalsförvaltare, contract manager alt. key account manager
 • Några års erfarenhet av strukturerad uppföljning av avtal i form av KPI:er, scorecard eller dylikt

Det är meriterande om du även har erfarenhet samt kunskap om offentlig upphandling

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Andreas Lundgren, tfn 070 786 37 16. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Charlotte Sujeebun Olofsson, tfn 070 786 32 22. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2023-03-30. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: Affärsförvaltare, ramavtal, offentlig upphandling

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde omgående
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2406
Kontakt
 • Charlotte Sujeebun Olofsson, 0707863222
 • Andreas Lundgren, 0707863716
Facklig företrädare
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Camilla Nyberg, SACO, 08-12331847
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tillbaka till lediga jobb