Varje dag reser närmare 800 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken i Stockholm. Höga krav på en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik innebär höga krav på IT. Trafikförvaltningens IT-verksamhet har stort tekniskt djup, komplexa lösningar och omfattande IT-infrastruktur.  

Nu söker vi på sektionen Interna Tjänster på IT-avdelningen en Portfolio/Program Manager med flera års erfarenhet av att leverera värde i större organisationer. Du har det övergripande ansvaret för områdets taktiska utvecklings och investeringsportfölj. Vidare kommer du även att ha en viktig roll i att coacha i förändringsarbete och vårt agila arbetssätt. Du kommer att vara en del av ledningsgruppen för Interna tjänster och driva och leda viktiga forum där beslut initieras och förankras på ledningsnivå.

Vill du arbeta med portfölj- och programledning och bidra till Stockholms samhällsutveckling? Då har vi på Trafikförvaltningen jobbet för dig!

Om tjänsten 

Som Portfolio/Program Manager för sektionen Interna tjänster har du det övergripande ansvaret för områdets taktiska utvecklings och investeringsportfölj och säkerställer att den stöder organisationens övergripande affärsmål och strategier. Några av de pågående projekten inom sektionen är införande av M365, ökad digital säkerhet, identiteter och behörigheter samt uppgradering av såväl nätverk som serverinfrastruktur.

I rollen som Portfolio/Program Manager ingår bland annat att:

 • Driva områdets portfölj av större utvecklings och förändringsinitiativ, som antingen kan vara projekt eller agila utvecklingsinitiativ
 • Leda arbetet i tidiga faser med att ta fram beslutsunderlag, business case, åtgärdsval och övergripande arkitektur
 • Bemanna arbetet i tidiga faser med rätt kompetents av interna resurser eller konsulter.
 • Initiera projekt eller agila initiativ tillsammans med gruppchefer och produktägare för de olika teamen.
 • Löpande säkerställa genomförbarhet, hantera prioriteringar och eliminera risker så att projekt och aktiviteter ges förutsättningar att lyckas och önskade effekter uppnås
 • Driva arbetet med vision, mål och planer i en strategisk horisont på 3–5 år för området
 • Följa upp portföljens progress och rapportera på såväl strategisk som taktisk nivå. Löpande följa upp och rapportera enskilda initiativs framdrift och ekonomi
 • Kontinuerligt utvärdera nya möjligheter och initiativ som ligger i linje med Trafikförvaltnings långsiktiga strategi

Rollen ingår i sektion Interna Tjänster som består av ett 100-tal medarbetare inkl. sektionschef. Du rapporterar till sektionschefen och kommer att ingå i ledningsgruppen. Vidare samverkar du med gruppchefer, Enterprise arkitekter, controller, produktägare och projektledare.

Vad vi söker efter 

Vi söker en ledare med bred kompetens inom ledarskap med fokus på IT och digitalisering som självständigt kan planera och leda initiativ som berör både verksamhet och IT. För att lyckas i rollen som Portfolio Manager har du flera års aktuell och relevant erfarenhet som portföljledare, programledare, RTE eller utvecklingschef.  Du har förmågan att förstå affärsbehoven och kan bidra med förslag på möjligheter som digitaliseringen ger.

Vidare har du:

 • Relevant Högskoleexamen eller motsvarande kunskaper förvärvade genom flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och som Trafikförvaltningen bedömer likvärdiga
 • Flera års aktuell och relevant erfarenhet av portfölj, program och projektledning
 • Flera års aktuell och relevant erfarenhet av utveckling av IT-tjänster i ett större företag eller organisation
 • Flera års aktuell och relevant erfarenhet inom områden som IT-plattformar, infrastruktur och arbetsplatstjänster

Du har en förmåga att snabbt sätta dig in i en ny verksamhet och är skicklig på att bygga och vårda relationer, både internt och externt, samt gentemot leverantörer. I rollen kommer du att ha mycket kontakt med människor, därför är det avgörande att du har starka kommunikationsfärdigheter, kan skapa en ömsesidig förtroendefull dialog och anpassa ditt arbete efter de specifika behoven i varje situation. Du är strategisk och tar gärna initiativ.

Det är även meriterande om du har kunskap inom agila arbetssätt, infrastruktur och arkitekturkunskap.

Vårt koncernspråk är svenska vilket ställer krav på att du talar och skriver svenska obehindrat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Startdatum enligt överenskommelse

Vad vi kan erbjuda dig 

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån. 

Information och ansökan 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. Tjänsten kräver svenskt medborgarskap. 

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Carina Eyoma, 073–0862275. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas. 

Sista ansökningsdag är 2023-04-10. Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Vi ser fram emot din ansökan!  

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2343
Kontakt
 • Carina Eyoma, 073-0862275
 • Per Hansson, 070-7863343
Facklig företrädare
 • Amir Sokolović, SACO, 08-6863706
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-6863992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb