Stockholms läns sjukvårdsområde, Habilitering Hälsa, Autismcenter små barn

Utredande Psykolog till Autismcenter små barn

Habilitering & Hälsa är en verksamhet inom Stockholms läns landsting. Vårt mål är att underlätta tillvaron för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar och därigenom skapa förutsättningar för större delaktighet i samhällslivet. Vi består idag av drygt 700 engagerade och kvalificerade medarbetare. Habilitering & Hälsa är en kunskapsorganisation i ständig utveckling när det gäller metoder, e-hälsa, teknik och hjälpmedel. Du kan läsa mer om vår verksamhet på habilitering.se

Nu söker vi en utredande psykolog till Autismcenter små barn  

Autismcenter små barn är en länsövergripande verksamhet inom Habilitering & Hälsa, för barn 0-6 år med diagnos inom autismspektrum. Vi strävar efter att ligga i framkant gällande forskning och utveckling för vår målgrupp. Tillämpad beteendeanalys präglar vårt arbetssätt och våra metoder. Autismcenter små barn består av ca 40 medarbetare och är beläget i trivsamma lokaler på Södermalm, nära pendeltåg, bussar och tunnelbana. 

Känner du dig lockad av att utveckla din kunskap gällande TBA (Tillämpad beteendeanalys)? Vill du arbeta med trevliga, sociala, kompetenta och prestigelösa kollegor, som generöst delar med sig av sig själva och sin kunskap? Då är Autismcenter små barn arbetsplatsen för dig – varmt välkommen med din ansökan! 

Arbetsuppgifter 

Som utredande psykolog vid Autismcenter små barn är din huvudsakliga arbetsuppgift att göra utvecklingsbedömningar med frågeställning intellektuell funktionsnedsättning på barn i förskoleålder, med diagnos inom autismspektrum. Du arbetar självständigt, men i nära samarbete med en annan utredande psykolog samt övriga kollegor på enheten. Du har ansvar för processen kring utredning, att göra prioriteringar kring vilka patienter som skall utredas och när det är lämpligt för patienten. En del patientkontakt sker digitalt och vi ser gärna att du är bekväm med att träffa patienter och deras nätverk såväl fysiskt som digitalt. Du har tillgång till extern handledning gällande utredningsarbetet. I utvecklingsbedömningarna ingår bl a anamnesupptagning, testning och tillhörande administration. Testning sker med sedvanliga testinstrument. Utöver det huvudsakliga uppdraget att göra utvecklingsbedömningar finns möjlighet att delta i andra på enheten förekommande arbetsuppgifter som klinisk behandling och att hålla i gruppverksamhet. 

För det kliniska arbetet finns ett väl utarbetat system för metodstöd och intern handledning. Det finns goda möjligheter till yrkesmässig utveckling. Hos oss får du ett stimulerande och omväxlande arbete i ett trevligt arbetsklimat. Vi tillämpar flexibel arbetstid och har förmåner så som fri hälso- och sjukvård, ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid.

Anställningsform 

Tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Kvalifikationer 

Legitimerad psykolog med erfarenhet av utredning och diagnostisering av intellektuell funktionsnedsättning. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. 

Erfarenhet och kunskap om målgruppen och TBA är meriterande. 

Personliga egenskaper 

Du behöver ha god förmåga till planering och självständigt arbete. Du behöver vara strukturerad, flexibel, påhittig och kunna hantera ett högt arbetstempo. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. 

Information om tjänsten lämnas av  

Enhetschef Petra Herre  

Tel 08-123 354 55 

Enhetschef Linda Maurin  

Tel 08-123 354 99 

Leg psykolog Linda Ramstrand

Tel 08-123 354 63

Fackliga företrädare:  

Psykologförbundet Liisa Holtay  

Tel 08-123 404 84  

 Övrig information: 

SLSO tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning. 

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2189
Kontakt
  • Petra Herré, 08-12335455
  • Linda Maurin, 08-12335499
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet , 08-12340484
Publicerat 2023-03-01
Sista ansökningsdag 2023-03-22

Tillbaka till lediga jobb