Psykiatri Södra Stockholm, Psykiatrisk avdelning 30 Nacka

Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri. Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

Vi söker dig som är sjuksköterska, gärna nyexaminerad till sommaren, och nyfiken på psykiatri och psykosvård till avdelning 30 i Nacka.

 

Just nu erbjuder vi en signeringsbonus om 10 000 kr! Om du fortsatt är anställd hos oss efter 12 månader får du ytterligare 10 000 kr*.


Om Psykiatrisk avdelning 30 med inriktning mot psykossjukdom
I slutet av 2019 slog avdelning 30 upp portarna och välkomnar patienter med psykiatrisk problematik i behov av heldygnsvård. Vi vårdar främst patienter med psykossjukdom och har 16 vårdplatser. Vi betonar värdet av evidensbaserad diagnostik och behandling, och för att säkerställa kvalitet och jämlik vård vägleds insatserna och arbetet av diagnosspecifika vårdprocesser. Patienterna vårdas av medarbetare i multiprofessionella team som består av skötare, sjuksköterskor, kurator, läkare samt medicinsk sekreterare som alltid har patientens bästa i fokus.

På avdelningen är vi i implementeringsstadiet med personcentrerad vård och olika arbetssätt för att stödja detta. Vi implementerar också flera utav de tio interventioner som ingår i Safewards, ett arbetssätt för att minska hot, våld och tvångsåtgärder för en trivsammare miljö för så väl patienter som personal. Läs gärna mer på www.Safewardssverige.wordpress.com

Psykiatri Södra Stockholm har en tradition av deltagande i olika forskningsstudier och projekt med syfte att utveckla patientsäkerhet och arbetsmiljö. Vi arbetar aktivt med dessa frågor inom ramarna för bland annat lugnande strategier, Lugna Rummet samt hot- och våldsprevention utifrån Bergenmodellen.

Ditt arbete som sjuksköterska
Som sjuksköterska har du en arbetsledande funktion, samt ett övergripande ansvar i omvårdnadsarbetet. Du jobbar evidensbaserat tillsammans med dina kollegor för att främja en god vård för våra patienter.  

I arbetsuppgifterna ingår även läkemedelshantering, psykiatrisk omvårdnad exempelvis i form av stödjande samtal, vissa medicinsktekniska moment samt dokumentation i journalsystemet TakeCare.

 

Våra förväntningar på dig
Vi söker dig som är nyfiken på vad psykiatri har att erbjuda dig som sjuksköterska. Du får gärna vara nyexaminerad. Vi kommer att anpassa din introduktion efter dina behov. Vi önskar att du ska ha lätt för att samarbeta och kan anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har en empatisk förmåga som speglas i en nyfikenhet och öppenhet för andra människor. Vi ser också att du har ett intresse för personcentrerad vård och är nyfiken på vad Safewards kan bidra med i ditt omvårdnadsarbete.

Vad kan vi erbjuda dig?

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid med schemalagd arbetstid och 2 / 5 helger.

Vi erbjuder möjlighet att jobba på en arbetsplats som ger utrymme för personlig och professionell utveckling på både individuell nivå och gruppnivå. Du kommer att arbeta med erfarna kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap för att främja ert samarbete. Vi prioriterar en god arbetsmiljö där stress är inte är en del utav vardagen.

Vi uppmuntrar våra medarbetare till kompetensutveckling och det finns goda utvecklingsmöjligheter genom den Kompetenstrappa för sjuksköterskor som tillämpas inom Stockholms läns sjukvårdsområde. 

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 5 000 kr i årligt friskvårdsbidrag.

Låter detta intressant?

Vi tillämpar löpande intervjuer under denna rekryteringsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringstidens slut.

 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

*För att du ska vara berättigad till signeringsbonus krävs:

  • Att du signerar ett anställningsavtal med anställningsform tillsvidareanställning (månadsavlönad) senast den 30 april 2023.
  • Att du vid anställningstillfället inte är anställd av Region Stockholms nämnder/bolag eller av akutsjukhus som drivs på uppdrag av Region Stockholm (Med detta avses samtliga nämnder inom Region Stockholm (t ex Karolinska och SLSO), samtliga helägda bolag och kommunalförbund (t ex Södersjukhuset, Danderyds sjukhus, Södertälje sjukhus, AISAB, Norrtälje TioHundra och S:t Eriks ögonsjukhus) samt akutsjukhus som drivs på uppdrag av regionen så som Capio S:t Görans sjukhus).

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2184
Kontakt
  • Camilla Lindblom, 08-12341625
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340492
Publicerat 2023-03-01
Sista ansökningsdag 2023-03-22

Tillbaka till lediga jobb