Tema Barn Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Barnakutsjukvård, Solna

Är du en sjuksköterska som har erfarenhet att arbeta med barn? Vill du arbeta i en stimulerande och utvecklande verksamhet, där du kommer ha en betydande roll för de barn och deras familjer som besöker mottagningen? Då ska du läsa vidare!

Vi erbjuder

 • Individuellt anpassad introduktionsutbildning som är utformad efter verksamheten.
 • En utvecklande och dynamisk roll i en kompetensrik verksamhet med flertalet professioner.
 • Ett närvarande och stöttande ledarskap, där vi alla arbetar som ett team.
 • Generösa friskvårdsförmåner som anställda på Karolinska Universitetssjukhuset får ta del av, exempelvis friskvårdsbidrag på 5000 kronor om året.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss på Karolinska Universitetssjukhuset och vill du läsa mer om våra förmåner kan du läsa här.

Om tjänsten

Barninfektionsmottagningen är en specialistmottagning för barnpatienter med infektionssjukdomar inom den högspecialiserade barnsjukvården på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Mottagningen är öppen på kontorstid, helgfria vardagar. Barninfektionsmottagningen ingår i samma omvårdnadsområde som Barnakutmottagningen och har nära samarbete med Barninfektionsavdelningen, plan 9. Samarbete med Barnakutmottagningen ingår samt att vara med och utveckla vår planerade akuta återbesöksmottagning.

Vi erbjuder en spännande och lärorik miljö med utredning och behandling av patienter i åldrarna 0 till 18 år. Vi tar emot barn via remiss från exempelvis Barn och ungdomsmedicinska mottagningar, vårdcentraler och andra barnkliniker inom länet samt utanför länet. Barn kan ha sitt ursprung från andra delar av världen och kan därför behöva utredas även för tropiska sjukdomar. Vi jobbar också med smittspårningsaktiviteter vid behov.

Hos oss blir du tillsammans med sjuksköterskor och läkare, en del av ett team med god gemenskap och mycket skratt där vi tillsammans hjälps åt för att ge den bästa vården till våra patienter. Teamarbetet är ett centralt sätt för oss att arbeta och vi jobbar aktivt för att kontinuerligt förbättra och utveckla vårt arbetssätt. Kring vissa patienter ingår även tvärprofessionellt arbete tillsammans med andra yrkeskategorier så som lekterapeuter, kuratorer, fysioterapeuter och psykologer.

Vi arbetar familjecentrerat vilket innebär att föräldrar och syskon inkluderas på ett självklart sätt i vården. Du kommer träffa många barn vilket gör att du blir en viktig kontakt för både barnet och familjen. Vi använder oss av, Alltid öppet, som verktyg och har både fysiska och digitala besök och strävar efter att utveckla den delen av vården.

Vi söker dig som

 • Är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella. Du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.
 • Har väl grundade och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet.
 • Tar ansvar för din uppgift. Strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.
 • Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vidare kan du snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt och du ser möjligheter i förändringar.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska
 • Erfarenhet av att arbeta som sjuksköterska
 • Erfarenhet av att arbeta med barn

Meriterande:

 • Sjuksköterska med specialistutbildning
 • Erfarenhet av mottagningsarbete

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2013
Kontakt
 • Eva Jallow, 08-12387360
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-03-03
Sista ansökningsdag 2023-03-24

Tillbaka till lediga jobb