Rättspsykiatri Vård Stockholm

Rättspsykiatri Vård Stockholm bedriver rättspsykiatrisk vård för patienter från hela i Stockholms län och har cirka 550 medarbetare fördelade på två sektioner. Kliniken har 15 vårdavdelningar och 2 öppenvårdsmottagningar. Verksamheten är utspridd på tre anläggningar och är lokaliserad till Helix, Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Löwenströmska sjukhuset i Upplands Väsby.

Nu söker vi en biträdande enhetschef till avdelning H3-H4 som är en vårdenhet i säkerhetsklass 2. Till våra avdelningar kommer främst patienter som är överlämnade till vård enligt Lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV). Många av de patienter som vårdas hos oss har långvariga och allvarliga psykiska störningar. Det finns ofta även en beroendeproblematik med i bilden. Målsättningen med den rättspsykiatriska vården är att habilitera och rehabilitera patienterna till ett liv i samhället med ökad psykosocial funktion och minskad risk för återfall i brott.

Du kommer att ansvara för omvårdnadsutvecklingen på enheten samt omvårdnaden av patienterna. Du kommer att, tillsammans med enhetschefen, ha det operativa driftansvaret för vårdenheten samt arbetsledningsansvar för en personalgrupp på ca 50 medarbetare. Du kommer att vara ställföreträdande för enhetschefen enligt dennes delegation. Arbetet kommer också att innehålla personalplanering, rekrytering, schemaläggning och deltagande i budgetarbete och ekonomiuppföljning på enheten

Du ska vara legitimerad sjuksköterska, gärna med specialistutbildning i psykiatri och ledarskapsutbildning. Meriterande är om du har erfarenhet av rättspsykiatrisk/psykiatrisk heldygnsvård och/eller kriminalvård. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och ha en god förmåga att leda medarbetarna. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Tillsvidareanställning som sjuksköterska med ett förordnande som bitr enhetschef på tre år.  Arbetstiden är dagtid 40 tim/vecka och ca 40 % är kliniskt arbete.

Hälso- och sjukvården bygger på respekt för människovärdet. Alla människor har lika värde och samma rätt oberoende av personliga egenskaper och funktioner i samhället. Vi förutsätter att du som medarbetare hos oss delar dessa värden.  Vi tillämpar drogtestning och registerkontroll i samband med anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1813
Kontakt
  • Lena Karlsson, 08-12349489
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12349459
Publicerat 2023-02-20
Sista ansökningsdag 2023-03-20

Tillbaka till lediga jobb