Vill du ha ett stimulerande och omväxlande arbete där din kompetens tillvaratas och utmanas? Är du ambulanssjuksköterska eller specialistsjuksköterska med annan lämplig specialistutbildning såsom anestesi, akut eller IVA? Sök till ambulansen där du är först på plats och får vårda en patient i taget! 

Tillsammans med en ambulanssjukvårdare, eller sjuksköterska, ger ni bästa möjliga vård och bemötande i patientens hem, på en olycks- eller skadeplats och under transport. Som specialistsjuksköterska är du medicinskt ansvarig i ambulansen. Du gör medicinska prioriteringar och beslutar om omvårdnads- och medicinska åtgärder utifrån vårdbehov och hänvisar till rätt vårdnivå. 

Din kompetens kommer till användning och utmanas vid varje larm då ni oftast är först på plats och möter olika typer av människor i olika skeenden i livet. På en olycksplats samverkar ni ofta med polis, räddningstjänst och akutläkare och ambulansen turas ni om att framföra på ett säkert sätt. Då tunga lyft av patient förekommer är det viktigt att du har god fysik.

Du utgår ifrån och ingår i en station och får arbeta på andra stationer vid behov. Våra ambulansstationer ligger i Rissne, på Sabbatsbergs sjukhus, i Årsta park och i Solna.

Vi erbjuder

 • En gedigen introduktionsutbildning på 10 veckor om du inte har arbetat inom ambulanssjukvården tidigare.
 • Ett livsviktigt och självständigt arbete med stort eget ansvar.
 • Kollegor med starkt engagemang och hög kompetens.
 • 10 utbildningsdagar per år.
 • Vidareutbildning i bland annat AMLS, PHTLS och PEPP samt C1-körkort.
 • 4.000 kr i friskvårdsbidrag per år.
 • Förmånlig tjänstepension.

Vi söker

Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll och som kan ta ansvar, samt har ett gott omdöme när du fattar små och stora beslut då arbetet är självständigt . Då inget uppdrag är det andra likt behöver du snabbt kunna anpassa dig till ändrade arbetsförhållanden och arbetstempo, men samtidigt behålla ditt lugn i bemötandet av patienter och anhöriga. Att vara bra på att samarbeta och kunna arbeta med olika kollegor, bemöta patienter, anhöriga och samverkanspartners på ett respektfullt och förtroendeingivande sätt är en självklarhet för dig och något du är bra på.

Kvalifikationer:

 • Specialistsjuksköterska med inriktning ambulanssjukvård eller specialistsjuksköterska med annan lämplig inriktning, exempelvis anestesi, akutsjukvård eller IVA, och då med minst 2 års erfarenhet från ambulans- eller akutsjukvård.
 • Har B-körkort och god körvana i stadstrafik.
 • Behärska svenska i tal och skrift, då det krävs i det dagliga arbetet.

Startdatum

Du startar din anställning med en 10 veckors introduktionsutbildning den 18 september 2023, om du inte har arbetat i ambulans tidigare. Det är därför viktigt att du kan arbeta på heltid vid startdatumet. Nästa introduktion startar i mars 2024. 

Ansökan och mer information

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Urval och intervju görs löpande under ansökningstiden.

Din ansökan ska innehålla CV, sjuksköterskelegitimation, intyg på specialistutbildning och övriga intyg som styrker ditt CV. Du kan ladda upp dessa i vårt rekryteringssystem när du ansöker.

I rekryteringen ingår test av din kör- och fysiska förmåga samt kontroll hos Socialstyrelsen/IVO. Vi begär även in utdrag ur polisens belastningsregister.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta:

Station Västerort/Ekerö; Richard Erhardt, richard.erhardt@regionstockholm.se, 08-123 120 31.
Station City; Tony Karlsson, tony.karlsson@regionstockholm.se, 08-123 120 94 eller Göran Widström, goran.widstrom@regionstockholm.se, 08-123 120 46.
Station Solna/Lidingö; Birgitta Johansson, birgitta.johansson@regionstockholm.se, 08-123 120 56.
Station Söder; Anders Åkerberg, anders.akerberg@regionstockholm.se, 08-123 120 51

 

 

Sökord: ambulans, sjuksköterska, ambulanssjukvård, AISAB, specialistsjuksköterska, ambulanssjuksköterska, akutsjuksköterska, ivasjusköterska, antestesisjuksköterska.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 18 september 2023, om du saknar erfarenhet av att arbeta i ambulans
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%, 36:20 tim/v vid treskift
Referensnummer 2023/1712
Facklig företrädare
 • Emil Skoglund, Vårdförbundet, emil.skoglund@regionstockholm.se
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb