Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri, SCÄ, Öppenvård vuxna

Stockholms centrum för ätstörningar söker nu en erfaren och engagerad överläkare till vår öppenvård för vuxna.

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar, och tar emot patienter i alla åldrar. Vi har en väl utvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Kliniken finns på Södermalm i Stockholm, och idag är vi cirka 150 anställda. 

Öppenvård för vuxna består av en mottagning för vuxna som erbjuder individuell behandling med primärt KBT-E, två enheter som har dagvård utifrån KBT-E, en enhet för långtidssjuka samt en digital enhet som bedriver vård med NÄRA som är en digital KBT-E behandling. Alla våra öppenvårdsenheter samverkar med vårdgrannar kring patienter med samsjuklighet. Inom öppenvården för vuxna arbetar idag fem överläkare och vi söker ytterligare en då vi utvecklar vår verksamhet.

 

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig en stimulerande och välfungerande arbetsplats med trevliga kollegor där du har stora möjligheter att påverka både vården och din egen utveckling. Arbetsuppgifterna är omväxlande då de innebär bedömning och behandling av måttlig till mycket allvarlig ätstörning och där såväl psykiatriskt som somatiskt fokus alltid finns parallellt. SCÄ:s enheter finns på samma adress, vilket underlättar kunskapsutbyte och samarbete mellan kollegor inom kliniken.


Arbetsuppgifter:  
Sedvanligt läkararbete med somatiska och psykiatriska bedömningar och behandling. Du deltar i patientsäkerhetsarbete, behandlingskonferenser och metodutveckling. Tillsammans med kollegor verkar du för att mål uppnås och att vården håller högsta möjliga kvalitet.

Under hösten 2023 startar vi en ny bedömningsenhet samt Nationell högspecialiserad vård (NHV) inom området svårbehandlad ätstörning och du har möjlighet att delta i utvecklingen av detta.

Jourtjänstgöring ingår i schemat. 

Kvalifikationer:
Specialistläkare i vuxenpsykiatri. Du ska ha god diagnostisk förmåga och intresse för undervisning och handledning av mindre erfarna kollegor. Erfarenhet av arbete med patienter med ätstörningar är meriterande.

Evidensbaserad vård, forskning, utveckling, riktlinjer och patientsäkerhet är viktigt för dig. Kunskap om KBT-E, MANTRA och/eller SSCM är meriterande, så även somatisk kompetens. 

Erfarenhet av journalsystemet Take Care är meriterande. 

Personliga egenskaper:  
Vi söker dig med ett genuint intresse för människor.
Du är engagerad, ansvarsfull och strukturerad.
Du har helhetsperspektiv och är lyhörd.
Det är viktigt att du trivs att arbeta i team.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt god samarbetsförmåga.

Arbetsgivarens kontaktperson: 
Enhetschef Emma Morawski, tfn 08-123 681 93
Biträdande enhetschef Julia Ekeroth, tfn 08-123 441 37

Fackliga representanter:
Läkarföreningen  Amanda Aldervall, tfn 070-3239230 

Övrig information: 
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme och har 3000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår. 

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

Läs gärna mer om vår verksamhet på: http://stockholmatstorningar.se/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1354
Kontakt
  • Emma Morawski enhetschef, 08-12368193
  • Julia Ekeroth biträdande enhetschef, 08-12344137
Facklig företrädare
  • Amanda Aldervall, Läkarföreningen, 070-3239230
Publicerat 2023-02-08
Sista ansökningsdag 2023-03-19

Tillbaka till lediga jobb