Är du specialistsjuksköterska inom intensivvård och vill vara med och bidra till att vidareutveckla och förbättra intensivvård och postoperativ vård? Som kvalitetsutvecklare har du en viktig roll i att driva utveckling genom att mäta, följa upp och agera. Sök tjänsten hos oss på VO Anestesi och intensivvård redan idag!

 

Vårt anställningserbjudande

Som kvalitetsutvecklare och specialistsjuksköterska inom intensivvård erbjuds du en spännande rotationstjänst där du på deltid har i uppdrag att stödja verksamheten och verksamhetschefen i det systematiska kvalitetsarbetet i kombination med kliniskt arbete på IVA och Postoperativa avdelningen centraloperation. Rollen passar dig som har ett stort intresse för utveckling och förbättring samt vill bidra till att säkerställa att målen för vårdkvalitet uppnås.

 

Arbetsbeskrivning

I tjänsten som kvalitetsutvecklare arbetar du självständigt med att planera, mäta, analysera och presentera statistik och data. Detta sker i nära samverkan med IVA och Postops ledningsgrupp samt verksamhetschef. Rollen innebär även nära samverkan med andra ledningsstödjande funktioner och roller inom verksamhetsområdet och inom Danderyds sjukhus. Viss del av arbetet är på sjukhusövergripande nivå.

Vården på IVA bedrivs i teamarbete tillsammans med undersköterskor och läkare samt olika paramedicinska specialiteter. Vi tillämpar regelbunden omvårdnadshandledning och har ett tydligt, närvarande och omtänksamt ledarskap med tydliga krav och mål. Vi är stolta över våra medarbetare som har en bra mix av erfarna och juniora kollegor. Vi är också stolta över vår låga personalomsättning.  

Intensivvårdsavdelningens inriktning är allmän intensivvård för vuxna med nio vårdplatser. På den postoperativa avdelningen vårdas patienter från kirurgi, urologi, ortopedi och kvinnosjukvård. 

 

Exempel på arbetsuppgifter inom kvalitetsarbetet:

 • Aktivt medverka till framtagande av kvalitetsmål och relevanta styrmått, tex i verksamhetsplanen.
 • Samordna så att kvalitetsuppföljningar genomförs inom verksamhetsområdet enligt fastställd sjukhusövergripande årsplan.
 • Biträda verksamhetschefen i verksamhetsplanering, analys av kvalitetsresultat och verksamhetsutveckling.
 • Medverka till att utarbeta och revidera riktlinjer inom verksamhetsområdet.
 • Leda eller delta i förbättringsarbeten/projektarbeten.
 • Ta fram strukturerat arbetssätt för planering, genomförande och uppföljning inom området.
 • Ta fram statistik från kvalitetsregistren SIR och SPOR.
 • Analysera statistik från kvalitetsregistren SIR och SPOR samt agera på denna genom att genomföra förbättringsarbeten etc.
 • Ta fram övergripande sammanställning av handlingsplaner, bokslut och redovisningar inom kvalitet samt kommunicera dessa till verksamheten via olika forum.
 • Samverka med andra aktörer i vårdkedjan.
 • Omvärldsbevaka inom kvalitetsområdet.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har specialistsjuksköterskeexamen inom intensivvård, samt magisterexamen, och minst 5 års erfarenhet av intensivvård. Du har även tidigare erfarenhet av att ta fram och presentera data. Meriterande med erfarenhet inom projektledning. Du är bekväm i den digitala miljön och gillar digital utveckling.

 

Personliga egenskaper

Som person är du en målinriktad, strukturerad och kvalitetsmedveten relationsbyggare. Du kommunicerar på ett tydligt, pedagogiskt sätt samt anpassar budskapet efter mottagaren. Genom en god förmåga att se helhetsperspektivet har du förståelse för vad som är bäst för hela verksamheten och hur aspekter såsom kostnader och intäkter påverkar de beslut som tas.

 

Övrigt

Omfattning: 60 % kliniskt arbete samt ca 40 % kvalitetsutvecklare. Veckoarbetstid 38:25. Två helger av fem. Sommarperioden v 26-33 samt lov-veckor övriga året 100 % kliniskt arbete.

Tillträde: Omgående/enligt överenskommelse.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående/enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1089
Kontakt
 • Frida Hultqvist Wård, 08-12358456
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, 08-12357070
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-03-28

Tillbaka till lediga jobb