Varje dag reser närmare 800 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken i Stockholm. Höga krav på en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik innebär höga krav på IT. Tycker du om att arbeta med människor och vill du vara med och påverka? Då kan det här vara rätt möjlighet för dig!

Sektionen Strategi och Verksamhetsutveckling på Trafikförvaltningens IT-avdelning har i uppdrag att anvisa riktningen för Trafikförvaltningens digitala utveckling genom strategiska styrdokument och roadmap för digitalisering, gemensamma principer, modeller, arbetssätt och processer för digitalisering, och säkerställer att dessa möjliggör en effektiv leverans.

Trafikförvaltningen har fokus på att öka den digitala mognaden och det pågår ett arbete med att utveckla och etablera en operativ modell för kontinuerlig digital utveckling för att möjliggöra en värdedriven effektiv leverans. Nu söker vi på sektionen strategi och verksamhetsutveckling på IT-Avdelningen dig som vill arbeta med strategisk portföljhantering och som vill ansvara för att hålla ihop Trafikförvaltningens digitala utvecklingsportfölj tillsammans med vårt digitaliseringsråd, digitaliseringsforum och taktiska portföljforum.

För att lyckas i rollen behöver du ha flera års erfarenhet av att leverera värde i större organisationer inom planering, styrning och effekthemtagning.

Om tjänsten 
Det är en hög grad av samverkan i rollen vilket förutsätter kompetens och erfarenhet i att skapa förutsättningar för en effektiv förändring. Du stöttar organisationen och får alla att känna sig delaktiga i transformationsarbetet – det gäller organisationen som helhet, olika team och enskilda individer.

Rollen ingår i sektion Strategi och verksamhetsutveckling som består av 19 medarbetare inkl. sektionschef. Du ingår i strategi och verksamhetsutvecklings ledningsgrupp och rapporterar till sektionschefen.

I din roll med strategisk portföljhantering kommer du bland annat:

 • Facilitera den strategisk planeringen tillsammans med affärsverksamheten och kvalitetssäkra dess innehåll
 • Stötta i framtagandet av effekter och effekthemtagning
 • Ansvara för portföljprocessen samt driva årshjulet tillsammans med ansvarig controller
 • Vara sammanhållande av trafikförvaltningens digitaliseringsportfölj som består av utveckling och förvaltningsbehov
 • Ta fram beslutsunderlag inför vägval inför digitaliseringsrådet som består av trafikförvaltningens ledningsgrupp
 • Ansvara för den strategiska och taktiska dialogen utifrån ett helhetsperspektiv så vägvalen mellan fokusområden fattas utifrån gemensamma förutsättningar
 • Säkerställa en effektiv prioritering och utförande av initiativ som överskrider flera fokusområden
 • Följa upp portföljens progress och rapportera övergripande progress till berörda forum
 • Säkra att portföljhanteringen hänger ihop med kompetens-och resursplanering, arkitekturstyrning samt de finansiella processerna

Centrala kontaktytor är avdelnings och sektionschefer, IT-avdelningens avdelningscontroller, produktchefer/produktägare/projekt-/ initiativledare samt verksamhets- och processägare samt andra strategiska roller inom Trafikförvaltningen.

Vad vi söker 
Vi söker dig med flera års aktuell erfarenhet av arbete med strategisk planering och portföljhantering. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att etablera en mer agil portföljstyrning för digital utveckling och förvaltning. Du har god erfarenhet av målstyrning/planering och effekthemtagning ur ett digitaliseringsperspektiv samt att facilitera strategisk planering tillsammans med affärsverksamheten och kvalitetssäkra innehåll.

Att du har erfarenhet av arbete i en stor/komplex organisation ser vi som en självklarhet och har du/har haft en central position i en tjänste-/produktstyrd organisation är det meriterande. Då trafikförvaltningen genomgår en transformationsresa ser vi dig som en ambassadör och inspiratör som arbetar för en kultur som gynnar lättrörligt och teambaserat arbetssätt

Vidare har du:
Relevant Högskoleexamen (som exempelvis ekonomi,) eller motsvarande kunskaper förvärvade genom flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och som Trafikförvaltningen bedömer likvärdiga.

Vårt koncernspråk är svenska vilket ställer krav på att du talar och skriver svenska obehindrat.

Som person är du utvecklingsinriktad och ser möjligheter i förändring och utveckling. Du leder och har ett coachande förhållningssätt. Att du är en god kommunikatör som inspirerar och får med dig andra ser vi som en självklarhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Startdatum enligt överenskommelse

Vad vi kan erbjuda dig
Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån. 

Information och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulter Pia Boström, 0703-146866. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas. 

Sista ansökningsdag är 2023-06-11. Då vi intervjuar löpande ber vi dig inte vänta med att söka tjänsterna. Vi ser fram emot din ansökan!   

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/978
Kontakt
 • Pia Boström, 0703146866
Facklig företrädare
 • Amir Sokolović, SACO, 08-6863706 
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-6863992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
Publicerat 2023-05-09
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb