Akademiskt primärvårdscentrum (APC) har ett övergripande forsknings-, utbildnings- och utvecklingsuppdrag för primärvården i Region Stockholm. APC och de tre universitetsvårdcentralerna Jakobsberg, Gustavsberg och Liljeholmen utgör primärvårdens universitetssjukvårdsenhet (USV) och är en viktig del i den nya organisationen för kunskapsstyrning nationellt och regionalt. Verksamheten bygger på en nätverksorganisation där majoriteten av våra 230 medarbetare har sin grundanställning i klinisk primärvårdsverksamhet. Stockholms Läns Sjukvårdsområde, SLSO, är huvudman men APC:s verksamhet bedrivs oberoende av driftsform inom hela Region Stockholm. Vi arbetar i moderna lokaler på Torsplan. Läs mer om APC här.

Beskrivning

Verksamhetsintegrerat lärande (VIL) är den del av vårdutbildningarna som utgörs av olika slags kliniska placeringar, så kallad verksamhetsförlagd utbildning. Alla vårdutbildningar har sina studenter placerade inom primärvården vid ett eller flera tillfällen, och reservationer av dessa placeringar görs via APC:s (Akademiskt primärvårdcentrum) utbildningsenhet. På enheten arbetar för närvarande sex medarbetare i nära samverkan med lärosätenas VIL-samordnare och primärvårdsenheternas VIL-ansvariga.

Arbetsuppgifter

I rollen som VIL-samordnare arbetar du i nära samverkan med de lärosäten som ansvarar för utbildningen av olika vårdprofessioner exempelvis sjuksköterskor, fysioterapeuter, psykologer och undersköterskor. Du tar emot beställningar från VIL-samordnarna vid framför allt högskolor och universitet, men även gymnasieskolornas vårdrelaterade utbildningar. Du samverkar i placeringarna med alla de cirka 500 primärvårdsenheter i regionen som tar emot dessa studentkategorier. Som VIL-samordnare arbetar du i det kliniska placeringsprogrammet KLiPP. Du planerar inför reservation av platser och håller kontakt med de olika verksamheterna för att tillse att alla studenter får sina placeringar vid rätt tidpunkt. Tillsammans med de andra VIL-samordnarna gör du besök på verksamheterna, medverkar på handledarträffar och vid möten med bäring på uppdraget.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har erfarenhet av uppdraget som VIL-samordnare, inom region eller högskola, och som har goda kunskaper i KLiPP. Du bör ha en gedigen erfarenhet av primärvård och ett brinnande intresse för utbildningsuppdraget. Du har din grundprofession inom hälso- och sjukvården som exempelvis sjuksköterska eller fysioterapeut. Även undersköterska kan vara aktuellt som grundprofession, men vi ser helst att du har en högskoleutbildning. Du har vidare goda datorkunskaper och lätt för att hantera och sätta dig in i nya system.

För att trivas hos oss bör du vara van vid och uppskattar att arbeta i en miljö där många människor rör sig och tempot emellanåt är högt. Du är prestigelös, har hög integritet och ett trevligt och professionellt bemötande. Vidare är det viktigt att du har lätt för att kommunicera på svenska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrig information

Tillsvidareanställning, heltid. Arbetstid måndag till fredag. Tillträde snarast.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Tjänsterna tillsätts under förutsättning att de inte behövs tas i anspråk för placering av redan anställd medarbetare inom region Stockholm.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/740
Kontakt
  • Christina Olsson, rekryterande chef, +46725304965
  • Caroline Jonsson, HR-konsult, 070-2082739
Facklig företrädare
  • Arnstein Mogstad, Kommunal, 08-12340466
  • Carin Lhotsky, Vårdförbundet (PV STHLM), 08-12340490,carin.lhotsky@regionstockholm.se
  • Thomas Airio, Saco, 070-4846052,thomas.airio@regionstockholm.se
Publicerat 2023-01-24
Sista ansökningsdag 2023-02-14

Tillbaka till lediga jobb