Karolinska Universitetssjukhuset,

Som Utvecklingssjuksköterska arbetar du både nära patienten men har även ett stort ansvar i att driva omvårdnadsarbetet framåt i våra verksamheter. Tycker du att det låter intressant? Välkommen in med din ansökan! 

Om oss
Omvårdnadsområde Huddinge (OOH) bedriver omvårdnad för patienter inom flera olika områden. Akut insjuknade patienter, flertalet med oklara diagnoser, kommer in till sjukhuset via Akutmottagningen och hamnar därefter ofta på någon av våra Akutvårdsavdelningar. Inom OOH finns också specialiserade avdelningar så som mottagningar och avdelningar inom Infektion, Ortopedi och Akutkirurgi & Trauma och en medicinsk intermediärvårdsavdelning. På OOH arbetar cirka 530 anställda, de flesta är sjuksköterskor och undersköterskor, som ansvarar för patienternas omvårdnad. Omvårdnadspersonalens kunskap och erfarenhet är en viktig del i det interprofessionella teamet kring patienten och arbetet sker i tätt samarbete med de medicinska enheterna ME Akut, ME Infektionssjukdomar och ME Trauma, Akutkirurgi och Ortopedi.

Om tjänsten
Detta är en övergripande tjänst underställd biträdande verksamhetschef.
I rollen som katastrofsamordnare har du ett övergripande katastrofansvar som innebär att du:

  • håller ihop OOHs planer, kontakt med övriga verksamheter på Karolinska för dialog om något behöver ändras/synkas.
  • Sammankallande för årlig genomgång av våra planer då även ta med närmsta samarbetspartner
  • Kontinuerlig kontakt med beredskapssamordnare
  • Initierar och planerar för mindre och större övningar kontinuerligt
  • Delvis CRBN ansvar, dvs följer upp att det finns personal utbildad på Akutmottagningen i samarbete med Omvårdnadschef
  • Deltagare i LSSL
  • Reviderar årshjulet för OOH

Du kommer arbeta 50 % som katastrofsamordnare och 50% kliniskt på någon/några av våra enheter.  Klinisk tjänstgöring förekommer också under jul/nyår och sommar, kvällar/helger planeras in under den kliniska tjänstgöringen, men storhelg ingår inte.

Vår verksamhet har en flexibel struktur som kan förändras när nya behov tillkommer och med det också arbetsuppgifterna som är kopplade till detta.

Vi söker
Dig som har förmåga och vilja att entusiasmera kollegor i utmaningar och arbetar kreativt och lösningsorienterat i vårt förbättringsarbete med att bedriva en god vård. Vidare ser vi att du är en person som brinner för att utveckla omvårdnadskvalitén och håller dig uppdaterad och öppen för ny kunskap. Om du dessutom kan bidra till vår positiva stämning samt har kraft och energi att se möjligheter i stället för hinder med patienten i fokus är du varmt välkommen att söka tjänsten. 

Vi ser det som en självklarhet att du som söker delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet– Helhetssyn och vår vision Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården! 

Kvalifikationskrav
Krav:
Legitimerad sjuksköterska. Vi ser helst att du har CRBN instruktörsutbildning och erfarenhet av arbete med katastrofplaner, övningar och utbildningar. Vidare ser vi att du även har tidigare erfarenhet av arbete i LSSL.

Meriterande: Gärna specialistutbildning samt högskoleutbildning inom projektledning och katastrofmedicin.

Urval sker löpande, vilket innebär att rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/280
Kontakt
  • Sara Schulz, 08-58580422
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet Huddinge, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-01-13
Sista ansökningsdag 2023-02-12

Tillbaka till lediga jobb