Vill du ta en ledande roll i en ny sektion som ska ansvara för neuropsykiatriska utredningar och medicinsk behandling av ADHD i Stockholm? BUP Neuropsykiatri söker en enhetschef som ska utveckla och leda den nystartade enheten i Solna med uppdraget att utreda och behandla patienter med ADHD och autism.


BUP Neuropsykiatri har nyligen öppnat enheter på Södermalm och Kungsholmen och under hösten 2022 förbereds för att öppna en tredje enhet i Solna. Det är denna enhet som du kommer att leda och utveckla i nära samarbete med övriga enhetschefer på sektionen samt övriga enheter på BUP Stockholm. I sektionen ingår också En väg in som jobbar med bedömning och triagering av alla nya ärenden.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ett helhetsansvar för enheten. Det innebär ansvar för såväl vårdkvalitet och patientsäkerhet som personal-, budget-, miljö- och arbetsmiljöansvar. I din roll kommer du att aktivt delta i utvecklingen av den barnpsykiatriska vården vilken just nu är i ett intensivt skede. Du kommer också att samarbeta tätt med andra enheter inom BUP Stockholm samt med andra aktörer inom exempelvis kommuner och övrig hälso- och sjukvård. Som enhetschef ingår du i sektionens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk grundexamen, såsom läkare, psykolog, sjuksköterska och socionom, eller någon utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har några års chefserfarenhet samt erfarenhet av att arbeta i en linjeorganisation. Arbetserfarenhet från barn- och ungdomspsykiatri ses som meriterande, liksom fördjupad kunskap inom ledarskap och organisation.

Personliga egenskaper

Som person är du är flexibel, strukturerad och tar egna initiativ. Du ser positivt på utveckling, har förmåga att leda i förändring och har ett strategiskt arbetssätt. Du har förmåga att entusiasmera dina medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsmiljö där du som enhetschef får ett stimulerande och omväxlande arbete. Du får ett kollegialt stöd genom både sektionens enhetschefer och övriga enhetschefer inom BUP. Du ges goda möjligheter till kompetensutveckling genom kontinuerlig fortbildning och chefshandledning. Vi har förmåner såsom fri offentlig hälso- och sjukvård, friskvårdsbidrag och förmånliga tjänstepensionsvillkor.

Anställningsform 

Tjänsten är en tillsvidareanställning i grundprofessionen, med ett treårigt förordnande som enhetschef. Tillträde enligt överenskommelse.

Fackliga företrädare

Gunilla Wurtzel, Akademikerförbundet SSR, tel nr 08-123 404 87

Lena Elfström, Vårdförbundet, tel nr 08-123 404 95

Liisa Holtay, Psykologförbundet, tel nr 08-123 404 84

Mikael Hedberg, Läkarföreningen, tel nr 076-292 91 94

Övrig information 

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss

BUP Neuropsykiatri är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/5505
Kontakt
  • Sofia Tejler, sektionschef, 08-12352848
Facklig företrädare
  • Mikael Hedberg, Läkarförbundet, 076-2929194
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340495
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12340484
  • Gunilla Wurtzel, Akademikerförbundet SSR, 08-12340487
Publicerat 2022-07-25
Sista ansökningsdag 2022-08-15

Tillbaka till lediga jobb